IHO EBRAR Malatya’daki depremzedelere gıda ve nakdi yardımda bulundu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma sebebiyet veren depremlerin ardından yaraların sarılması için deprem bölgelerinde gece gündüz çalışma yürüten dört kardeş yardım kuruluşundan biri olan IHO EBRAR, Malatya’daki depremzedelere gıda ve nakdi yardımda bulundu.

IHO EBRAR Malatya’daki depremzedelere gıda ve nakdi yardımda bulundu

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem Türkiye'de 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Yaşanan depremlerde şu anda kadar 50 bin kişiye yakın insanın hayatını kaybettiği belirtildi.

Merkezi Hollanda'nın Lahey şehrinde bulunan Uluslararası Yardım Organizasyonu İHO EBRAR Genel Başkan yardımcısı Zülküf Bildirici, yaşanan büyük depremden dolayı mağduriyetin çok yüksek olmasından dolayı yardımların durmadan devam etmesi için hayırseverlere çağrıda bulundu. 

“Hayırseverlerin yardımlarını depremzedelere ulaştırıyoruz”

Depremin yaşandığı ilk günden beri sahada olduklarını belirten Bildirici, “Uluslararası Avrupa Merkezli olan İHO EBRAR yardım kuruluşu olarak depremin yaşandığı ilk günden beri sahada olup depremzedelere yardımlarımız ve dayanışmamız devam ediyor. Şu anda Malatya ilindeyiz. Buradan da Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve diğer deprem bölgelerine gitmeye ve Avrupa’daki hayırseverlerin yardımlarını depremzedelere ulaştırmaya çalışacağız.” dedi.

“Depremzedelerin bizlere ihtiyaçları devam etmektedir”

Yarımların devam etmesi gerektiğini belirten Bildirici, “Bugün Hollanda’dan iş insanı Özcan Gül’ün depremzedelere bağışlarını ulaştırmak için buradayız. Malatya’da yüzlerce gıda kolisi ve nakdi yardımları dağıtmak üzere yetimlerin çadırlarına misafir olduk. Bununla beraber çadır ve konteynerlerde kalan depremzedelere de misafir olup yardımlarını teslim ettik. Depremzedelerin bizlere ihtiyaçları devam etmektedir. Bu nedendenle hayırseverlerin yapacakları yardımların devamını diliyoruz. Allah hayırseverlerden razı olsun.” şeklinde konuştu.

“Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum”

Hollanda’dan depremzedelere bağışta bulunan iş insanı Özcan Gül, depremzedelerin en az bir yıl daha desteklenmesi gerektiğini belirterek hayırseverlere yardımların devam etmesi çağrısında bulundu.

Gül, “İHO EBRAR aracılığıyla deprem bölgesine gelip depremzedeleri ziyaret ettik. Şu an Malatya’da bulunuyoruz. Buradan da Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş’a gideceğiz. Depremzedelere iş insanı arkadaşlarımızla beraber topladığımız yardımları kendi elimizle ve İHO EBRAR aracılığıyla dağıtıp teslim edeceğiz. Depremzedelerin ihtiyaçları en az bir yıl daha süreceği için herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)