İHO Ebrar, Doğu Afrika ülkesi Burundi'de iftar verdi

Uluslararası yardım kuruluşu İHO Ebrar, Doğu Afrika ülkelerinden olan ve dünyanın en yoksul ülkesi unvanını taşıyan Burundi'de yüzlerce kişiye iftar yemeği verdi.

İHO Ebrar, Doğu Afrika ülkesi Burundi'de iftar verdi

Burundi'nin eski başkenti ve ülkenin en büyük şehri olan Bujumbura'da ihtiyaç sahiplerine yönelik bir dizi yardım çalışması yapmak için ülkede bulunan İHO Ebrar, Gatumba bölgesinde selden etkilenen yüzlerce kişiye iftar yemeği verdi.

Verdikleri iftar yemeği ile ilgili konuşan İHO Ebrar Gönüllüsü Ömer Polat, "Ramazan ayında, Ramazanın son demlerine doğru Afrika Burundi'deyiz. Son 62 yılın en fakir ülke sıralamasında her zaman birinci sırada. İHO Ebrar olarak buradayız ve hayırseverlerin verdiği iftar yemeklerini ihtiyaç sahibi Burundi halkına ikram ediyoruz." dedi.

İHO Ebrar Gatumba Temsilcisi Dunia Namaa, "Avrupa ve Türkiye'den gelen arkadaşlarımız Burundi'nin Gatumba bölgesine yardım etmek için geldiler. Özellikle selden etkilenen ve evleri zarar gören halka yardım etmek için buradalar. Selden etkilenen halkın hem barınma hem yemek hem de soğuktan korunabilmek için battaniyeye ihtiyaçları var. Bize yardım ettikleri için Allah bu kardeşlerimizle aramızdaki sevgiyi arttırsın ve onları korusun. Özellikle Türkiye'de yaşanan deprem nedeniyle kardeşlerimize taziyelerimizi sunuyoruz. Allah bir daha böyle bir afet yaşatmasın. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim onları cenneti ile mükâfatlandırsın. Sadece Gatumba'da değil Burundi'nin diğer bölgelerinde de yardım çalışmalarının yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

İHO Ebrar, önümüzdeki günlerde adak, akîka ve şükür kurbanlarını da keserek bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. (İLKHA)