PKK’nin Behmenin Mezrası Katliamı unutulmuyor!

Kuruluşundan bu yana çok sayıda katliama imza atan PKK, kimi zaman mazlum halkı çocuk, kadın ve yaşlı demeden köy meydanlarında topluca katletti; kimi zaman da camilerde katliam yapacak kadar ileri giderek ne denli vahşi bir örgüt olduğunu gösterdi. 9 Mayıs 1988'de Nusaybin ilçesine bağlı Taş köyünün Behmenin mezrasına baskın yapan PKK'liler aynı aileden 8'i çocuk, 2'si kadın 11 kişiyi öldürdü.

PKK’nin Behmenin Mezrası Katliamı unutulmuyor!

PKK'nin, 1980'li yıllardan bu yana gerçekleştirdiği katliamlar hafızalardan silinmedi. 1978'de kurulan PKK, ilk saldırılarını Siirt'in Eruh ve Hakkâri'nin Şemdinli ilçelerinde 15 Ağustos 1984'te gerçekleştirdi. O saldırı, Türkiye'de bir dönemin başlangıcı oldu. PKK'nin halka yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda hedef gözetmemesi, çocuk ve kadınları da bu saldırılarda katletmesi, binlerce aileye hafızalardan silinmeyen acılar yaşattı. İşte o katliamlardan biri…

BEHMENİN MEZRASI KATLİAMI

9 Mayıs 1988'de Nusaybin ilçesine bağlı Taş köyünün Behmenin mezrasına baskın yapan PKK'liler aynı aileden 8'i çocuk, 2'si kadın 11 kişiyi öldürdü. Aynı aileden çok sayıda insanın katledildiği olayda hayatını kaybedenlerin isimleri şu şekildeydi: Ayşe Çelik (2 aylık), Fikriye Çelik (2), Narine Çelik (3), Fadime Çelik (5), Müslüme Çelik (7), Niyazi Çelik (9), Abdurrahim Çelik (12),  Ziver Çelik (15), Hatice Çelik (35), Abdulkerim Çelik (47) ve Feride Bozkurt (40).