IHO EBRAR, Afganistan'da Ramazan vesilesiyle gıda kolisi dağıttı

Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO EBRAR, dünyanın birçok ülkesinde yaptığı yardım faaliyetlerini Ramazan ayında da sürdürmeye devam ediyor.

IHO EBRAR, Afganistan'da Ramazan vesilesiyle gıda kolisi dağıttı

Ramazan Projeleri kapsamında, Ramazan ayının başından beri yardım çalışmaları yürüten IHO EBRAR, ülkenin kuzeyindeki Kunduz vilayetinde verdiği iftar yemeklerinin yanı sıra ülkenin ihtiyaç içerisindeki diğer bölgelerinde de ekmek dağıtımı, gıda kolisi ve iftar yemekleriyle yardım ulaştırmaya devam ediyor.

Hayırseverlerin bağışlarını, Afganistan İslam Emirliği'nin yoksul kalmış bölgelerinde ihtiyaç içerisindeki halka dağıtan IHO EBRAR, başkent Kabil'de de mübarek Ramazan ayı münasebetiyle hazırladıkları gıda kolilerini temsilcileri aracılığıyla tespit ettikleri ailelere ulaştırarak hayra vesile oldular.

Yaptıkları yardımlara ilişkin bilgiler veren IHO EBRAR Afganistan Temsilcisi Said Nurullah Haşimi, "Afganistan'ın başkenti Kabil'de, hayırseverlerimizden Hanım İnal ile Ali İnal'ın gıda paketlerini hazırladık. İnşallah bu gıda paketlerini medrese öğrencilerine ve fakir, yetim, dul olan ailelerimize inşallah ulaştıracağız. Bu güzel hayra vesile olan özellikle IHO EBRAR'a teşekkür eder, hayır sahiplerimizden de Allah razı olsun. Rabbim hayırlarını dergahında kabul eylesin inşallah. Rabbim hem bu dünyada hem de ahirette ecirlerini kat kat nasip eylesin. Rabbim hem mallarına hem de canlarına bereket katsın inşallah. Bizler de inşallah hazırlıklarımızı tamamladık, bismillah deyip dağıtımımızı gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.  

Medreseler için hazırlanan koliler teslim edildikten sonra, tespit ettikleri yetim, dul ve fakir ailelerin evlerine kadar giden IHO EBRAR temsilcileri, hazırladıkları Ramazan kolilerini teslim ederek ihtiyaç içerisindeki Afgan halkının yüzlerini güldürdü. (İLKHA)