İhanetin ses kaydı yayınlandı

Filistin Yönetimine bağlı istihbarat müdürü ile Şabak subayı arasındaki ihanet görüşmesinin ses kaydı yayınlandı.

İhanetin ses kaydı yayınlandı

Gazze'deki İç Güvenlik Teşkilatı, 1 Ocak Çarşamba akşam saatlerinde Ramallah'taki Filistin Yönetimi'ne bağlı Filistin Genel İstihbaratı'nın Müdürü Şa'ban El-Ğirbavi ile İsrail işgal rejiminin iç istihbarat teşkilatı durumundaki Şabak'ın subayı arasında geçen görüşmenin ses kaydı yayınlandı.

Ses kaydındaki konuşmada El-Ğirbavi'nin Şabak subayına Filistin direnişinin Gazze'deki faaliyetleri ve şehit Baha Ebu'l-Ata hakkında tehlikeli bilgiler verdiği görülüyor.

Görüşmede El-Ğirbavi'nin Şabak subayına, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Müfrezeleri'nin, aralarında şehit Baha Ebu'l-Ata'nın da yer aldığı Askeri Meclis'inin düzenlediği toplantı hakkında bilgi verdiği görülüyor.

Kayda göre söz konusu Askeri Meclis'in, belirlenen sisteme göre eylemler gerçekleştirmek için üç gün süreyle izleme yapılması talimatları verdiği belirtiliyor. Sonra bunun kornet füzeleri kullanılması suretiyle operasyonlar düzenlenmesi şeklinde olacağını belirterek sözü edilen şeyle neyin kastedildiğini açıklıyor.

Konuşmada El-Ğirbavi'nin Şabak subayına birçok konuda detaylı bilgiler verdiği görülüyor.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, birkaç gün önce, şehit Ebu'l-Ata'yı işgal güçlerinin suikast saldırılarına hedef oluncaya kadar izlemiş ve Ramallah'taki Genel İstihbarat Teşkilatı'na bağlı olarak çalışan bir grubu ortaya çıkarmıştı. Bu grubun Şa'ban El-Ğirbavi tarafından görevlendirildiği tespit edilmişti.

Palinfo