İhanet (Necef) Zirvesi Bahreyn'de gerçekleştirildi

ABD, siyonist rejim ve dört Arap ülkesi, Joe Biden'ın Orta Doğu gezisi öncesi daha yakın iş birliği ve yıllık dışişleri bakanları toplantıları konusunda anlaşma sağladı.

İhanet (Necef) Zirvesi Bahreyn'de gerçekleştirildi

Necef (Nakab) Zirvesi olarak isimlendirilen ihanet ve işbirliği toplantısının hazırlık çalışmaları için siyonist rejim, ABD ve dört Arap ülkesi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Fas'lı yetkililer dün Bahreyn'in başkenti Manama'da toplandı. 

Manama toplantısı, Biden’ın bölgeye yapacağı ziyaretin hemen öncesinde gerçekleşti. Washington bu ziyaretin bölgesel ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Manama’da siyonist rejimle bir araya gelen ülkelerin yaptığı ortak açıklamada, daha yakın iş birliği ve yıllık dışişleri bakanları toplantıları konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi. Açıklamada, dışişleri bakanları düzeyinde yapılacak ilk toplantı tarihine kadar siyonist işgal rejiminin forum başkanı olarak çalışmalarına devam edeceği ifade edildi.

Katılımcı ülkeler bir sonraki toplantının siyonist işgal rejiminde yapılmasında mutabık kaldı.

Bir sonraki toplantının ekim ayında yapılması planlanırken,  Ürdün’ün de bu toplantıya davet edilmesi bekleniyor.

İhanet zirvesinin birinci oturumu, siyonist işgal rejiminin sözde dışişleri bakanı Yair Lapid'in girişimiyle siyonist rejim tarafından işgal edilmiş topraklarda gerçekleştirilmişti. 

Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, 15 Eylül 2020’de Beyaz Saray'da dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın girişimleriyle düzenlenen bir törenle siyonist rejim ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.

‘Normalleşme’ adı altında yapılan Kudüs davasına yönelik ihanet anlaşmasına daha sonra Sudan, ve Fas’ta katılmıştı.