​İDEV 'Sosyal Medya' konulu seminer düzenledi

İdeal Eğitim Vakfı Diyarbakır İl Temsilciliği tarafından düzenlenen seminerde, sosyal medyanın doğru kullanımı ile ilgili bilgiler verildi.

​İDEV 'Sosyal Medya' konulu seminer düzenledi
​İDEV 'Sosyal Medya' konulu seminer düzenledi

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Diyarbakır İl Temsilciliği tarafından İdeal Eğitim Seminerleri kapsamında “Sosyal Medya” konulu seminer Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Sunuculuğunu İbrahim Erdoğan'ın yaptığı program, Hafız Ömer Akgül tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı.  

Programa konuşmacı olarak katılan Muhammed Kaya, sosyal medyanın kullanım şekline dikkat çekti.

Kaya, "Sosyal medya bir araçtır. Amacına göre sosyal medyanın hükmü vardır İslam'da araçların ve vesilelerin hükmü amacına göre şekillenir. Eğer kullandığınız amaç doğru değilse araçta doğru değildir. Bir aracımız harama vesile oluyorsa seni harama sevk ediyorsa haram ve yasaktır. Üzüm satmanın sakıncası yoktur. Ama içkiye araç olan üzümü satmak haramdır. Mekruh, İslam'da tavsiye edilen bir şey değildir ama bu günah sayılmıyor. Bir şey mekruha götürüyorsa o araç ta mekruhtur. Sosyal medyayı kullandığımız da zamanımızı alıyor. Bu durum haram değil ama mekruhtur. Eğer sosyal medyayı kullanıyorsak Müslümanlarla ilgili bir şey duymağa sebep oluyorsa bu helaldir." dedi.

"Sosyal medya İslami anlamda etkili bir davet ve tebliğ sahasıdır"

Sosyal medyanın doğru kullanılması halinde faydalar sunacağına dikkat çeken eğitimci Medeni Taş ise şöyle konuştu:

"Sosyal medya etkili ve hızlı bir iletişim sahasıdır. Dünyanın en büyük bilgi havuzudur. Bilgi kütüphanesidir. İnternetten istediğiniz malumata ulaşabiliyorsunuz. Etkili kullanıldığında ciddi bir zaman tasarrufu sağlıyor. İslami anlamda da etkili bir davet ve tebliğ sahasıdır. Sosyal medya bazen de adalet dağıtıyor. Birçoğumuzun belki ciddi tepkilerle, basın açıklamalarıyla ortaya koyamadığı meseleler sosyal medyada açılan bir hashtagla bakıyorsunuz ki geri adım atmak zorunda kalıyorlar. Toplumun tepkisini çekmemek adına adalet dağıtıldığına şahit oluyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA