HÜDA PAR’dan Suriye Konferansı tepkisi: Emperyal güçlere yazıklar olsun!

AB ve BM gözetiminde düzenlenen Suriye Konferansındaki skandal kararlara tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, işgalci ABD Dışişleri Bakanı'nın "sorumluluk" vurgusunu "timsah gözyaşları" olarak nitelendirdi.

HÜDA PAR’dan Suriye Konferansı tepkisi: Emperyal güçlere yazıklar olsun!

​HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, AB ve BM gözetiminde düzenlenen "Suriye ve bölgenin geleceğini desteklemek" konulu çevrim içi bağışçılar konferansını değerlendirdi.

Suriye Konferansı

Siyasi çözümden yana irade ortaya koymayan uluslararası aktörlerin sınıfta kaldığını söyleyen Sağlam, “Ancak konferansta 13 milyondan fazla Suriyelinin acil yardım ihtiyacının karşılanması için gerekli olan 10 milyar dolarlık yardım yerine 6 milyar 400 milyon dolar yardım taahhüt edildi. Suriye iç savaşının başlangıcından bu yana savaşa fiili olarak dâhil olanlar ile birlikte siyasi çözümden yana irade ortaya koymayan uluslararası aktörler, insani yardım konusunda da sınıfta kalmıştır. Suriye topraklarını vekalet savaşının sahası olarak kullanan ABD Dışişleri Bakanı’nın sarf ettiği ‘sorumluluğumuzu yerine getirmezsek bize yazıklar olsun’ ifadesi timsah gözyaşından başka bir şey değildir. Evet, yüz binlerce sivilin hayatını kaybetmesine, milyonlarca insanın mülteci konumuna düşmesine sebebiyet veren, Suriye’yi kan gölüne çeviren emperyal güçlere gerçekten de ‘yazıklar olsun.” dedi.

“İslam dünyası elini taşın altına koyarak bu drama son vermek zorundadır”

İslam dünyasına çağrıda bulunan Sağlam, “Suriyeli kardeşlerini kan emici güçlerin insafına terk eden, hayatta kalmaya çalışan 13 milyon Suriyeli için adım atmaktan çekinen İslam dünyası da bugün yaşanan insani dramdan sorumludur. Acil insani yardıma ihtiyaç duyan siviller için gerekli olan yardım ivedilikle sağlanmalıdır. Suriye’de siyasi çözüm sağlanmadığı müddetçe mağduriyetler katlanarak artacaktır. İslam dünyası elini taşın altına koyarak bu drama son vermek zorundadır.” ifadelerine yer verdi.

İLKHA