HÜDA PAR'dan Pakistan Büyükelçiliğine ziyaret

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir başkanlığındaki bir heyet, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi’ye ziyarette bulundu.

HÜDA PAR'dan Pakistan Büyükelçiliğine ziyaret

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir'i, Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi karşıladı.

Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliğinde gerçekleşen görüşmede, Hindistan işgali altındaki Keşmir'in durumu hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, görüşmede kendileri için Filistin davası neyse Keşmir’in de aynı olduğunun mesajını verdi.

“HÜDA PAR İslam ümmetinin tüm sorunlarını ciddi olarak sahiplenen bir partidir”

Sözlerine, HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam'ın selamlarını, Büyükelçi Qazi'nin şahsında Pakistan ve Keşmir halkına iletmekle başlayan Demir, “Biz ilk günden beri Keşmir davasını kendi davamız bildik. Hem bizim davamız hem tüm ümmetin davasıdır. Keşmir sorunun çözüme kavuşmamasının sebebi İslam ümmeti içerisinde yeterince sahiplenme olmadığı içindir. HÜDA PAR ilk günden beri İslam ümmetinin tüm sorunlarını ciddi olarak sahiplenen, İslam ümmetinin dertleriyle dertlenen, Keşmir, Filistin, Arakan ve dünyanın neresinde Müslümanlar ile alakalı bir sıkıntı varsa o sıkıntıları kendi sıkıntıları bilen bir partidir.” dedi.

“Keşmir ve Filistin şu anda çok büyük tehlike altındadır”

Demir, “İslam ümmeti hiçbir etnisite ve mezhepsel farklılığa takılmadan mutlak surette bir araya gelebilmelidir. Bu çok ciddi bir ihtiyaçtır. Fakat maalesef şu ana kadar böyle bir birliktelik oluşturulamadı. İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği ve Körfez İşbirliği gibi yapılar maalesef İslam ümmetinin sorunlarını sahiplenme noktasında çok pasif kaldılar. Bu nedenle de biz emperyalizmin, Avrupa ve Amerikan’ın vicdanına kaldık. Onlar da hiçbir zaman iyiliğimizi istemiyorlar. Bu konuda hem bizim hem de tüm İslam ülkelerinin etkin bir İslam birliği oluşturması noktasında üzerimize düşen bütün vazifeleri yerine getirmemiz gerekir. Böyle bir oluşum oluşmazsa Keşmir ve Filistin şu anda çok büyük tehlike altındadır. ‘Yüzyılın Anlaşması’ gibi bir ihanet planı sahnededir ve Filistin elden gitmek üzeredir.” şeklinde belirtti.

“Keşmir’e sahip çıkma noktasında elimizden geleni yapmaya hazırız”

Keşmir’in asla yalnız bırakılmaması gerektiğini ifade eden Demir, “Keşmir’e sahip çıkma noktasında elimizden geleni yapmaya hazırız. Keşmir her zaman gündemimizde olduğu gibi bundan sonra da gündemimizde olmaya devam edecektir. Sayın Genel Başkanımızın da özel teşekkürleri var. Keşmir’i sahiplenmelerinden dolayı Pakistan’ı tebrik ve takdir ediyor.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR heyetini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Pakistan Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi ise HÜDA PAR gibi bir partinin Keşmirlilerin yanında olmasının büyük şeref olduğunu açıkladı.

"Hindistan ve siyonist işgal rejimi yapılan zulümler için birbirlerine dersler veriyor"

HÜDA PAR’ın Keşmir davasına verdiği destek için teşekkürlerini ileten Qazi, “Özellikle şu anda böyle bir destek çok gereklidir. Ne yazık ki Coronavirus salgını dolayısıyla Hindistan, Keşmir’deki baskılarını ve zalimliklerini iyice artırdı. Hindistan ve israil iş birliği yaparak, yapılan zulümler için birbirlerine dersler veriyorlar. Keşmir söz konusu olunca işler çok ciddileşti. Hindistan Keşmirlilerin haklarını gasp etmek için anayasadan karar geçirdi. Başka ülkelerde kanunlar vatandaşı korumak için yapılır fakat Keşmir’de kanunlar baskıcı güçlerini korumak için yapılıyor. On aydır Keşmir’in internete erişimi yok. Sosyal medya hiçbir şekilde kullanılamıyor. Keşmir’de neler olup bittiğini bilemiyoruz. Tek bildiğimiz şey oradan bazen sızan bilgilerdir. Gerçekten orada neler olduğunu bilmiyoruz. Belki de durum bize yansıyandan çok daha kötüdür. Şu anda Keşmir’de politik liderlerin hepsi hapiste ve Keşmir gençliği de çok büyük baskı altındadır. Keşmir’de sadece bugün 15 tane evi yıktılar. Keşmirli gençleri tutuklayıp hapishanelere gönderiyor ve işkence yapıyorlar. Bütün Hindistan’da devlet desteğiyle çok şiddetli bir İslam karşıtlığı var. Hindistan’da Müslümanlar Coronavirus’u yayıyor diye suçluyorlar. Keşmir’de durum şu anda çok kötüdür.” dedi.

Muhammad Syrus Sajjad Qazi ziyaret sonrası HÜDA PAR'ın Keşmir davasına verdiği destek ve ortaya koyduğu dayanışma nedeniyle HÜDA PAR heyetine “Pakistan-Türkiye Kardeşliğini Tarihte Geçen Olaylar Aracılığıyla Kutlamak” adlı bir kitap takdim etti.

İLKHA