Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

Ekrem İmamoğlu, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ndeki İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı.

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

Tüm oyların yeniden sayıldığı ilçelerden Maltepe'deki sayımın tamamlanmasının ardından ıslak imzalı tutanaklar İstanbul İl Seçim Kurulu'na gönderildi. İlçe tutanaklarının birleştirilmesinin ardından karar çıktı.

Ekrem İmamoğlu mazbatasını almak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na davet edildi. İmamoğlu, mazbatasını almaya eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte gitti.

Partililer tarafından karşılanan İmamoğlu, mazbatayı aldı.

Devir teslim hazırlıkları başladı

Öte yandan, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatayı aldıktan sonra geleceğinin belirtilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesinde hareketlilik yaşandı.

Bina çevresine güvenlik önlemleri artırılırken, içeride ise devri teslim hazırlık yapılıyor.

CHP'nin hem eski hem de yeni meclis üyeleri Ekrem İmamoğlu'nu karşılamak için binaya geldi.

CHP'nin eski İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever yapılan hazırlık çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Eski ve yeni meclis üyelerinin İmamoğlu'nu karşılayacaklarını söyleyen Gülsever, "Mevlüt Uysal ile görüşüldü. Ekrem İmamoğlu'nun gelişine denk gelen saatte burada olacak. İmamoğlu burada önce eski ve yeni CHP’li meclis üyelerine teşekkür konuşması yapacak. Daha sonra Uysal'ı makamında ziyaret edecek ve devir teslim gerçekleştirilecek." dedi.

İstanbul İl Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanaklarına göre; Ekrem İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765; Binali Yıldırım'ın ise 4 milyon 156 bin 036 oy aldı. (A.A)