HÜDA PAR'dan Kürdistan'daki siyasi partilere bayram ziyareti

HÜDA PAR, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de, siyasi parti temsilciliklerine bayram ziyaretlerinde bulundu.

HÜDA PAR'dan Kürdistan'daki siyasi partilere bayram ziyareti
HÜDA PAR'dan Kürdistan'daki siyasi partilere bayram ziyareti
HÜDA PAR'dan Kürdistan'daki siyasi partilere bayram ziyareti
HÜDA PAR'dan Kürdistan'daki siyasi partilere bayram ziyareti
HÜDA PAR'dan Kürdistan'daki siyasi partilere bayram ziyareti
HÜDA PAR'dan Kürdistan'daki siyasi partilere bayram ziyareti

Erbil'de (Hewlêr) açtığı temsilcilik sonrası çalışmalarına devam eden HÜDA PAR, Kürdistan'daki siyasi parti temsilciliklerini ziyaret ederek bayramlaştı.

Ziyaretler kapsamında HÜDA PAR Erbil Temsilcisi Abdussamed Yalçın ve beraberindeki heyet Bizûtnewey İslamî Kurdistan (Kürdistan İslami Hareket Partisi), Yekgirtûy İslamî (İslami Birlik Partisi), Komela İslamî Kurdistan (Kürdistan İslami Toplum Partisi) ve Irak İslam Partisi'ne bayram ziyaretlerinde bulundu.

Yapılan ziyaretlerde HÜDA PAR heyetini Irak İslam Partisi temsilcileri, Bizûtnewey İslamî Kurdistan lideri Şeyh İrfan ve Yekgirtûy İslamî Genel İdare Kurulu Koordinatörü Hadi Ali karşıladı.

HÜDA PAR heyetinin yaptığı ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Kürdistan'daki parti temsilcileri, HÜDA PAR Erbil Temsilcisi Abdussamed Yalçın ve beraberindeki heyetin bayramını kutladılar.

Ziyaretlerin ardından HÜDA PAR Erbil Temsilcisi Abdussamed Yalçın İLKHA muhabirlerine yaptığı açıklamada, bayramı fırsat bilip Kürdistan'daki basın mensuplarını, siyasi parti ve STK temsilcilerini ziyaret edip bayramlarını tebrik ettiklerini belirtti.

Yalçın, "Bayram günleri bildiğiniz gibi ziyaretleşme günleridir, birbirlerini tebrik etme günleridir. Halk arasında bu böyle olduğu gibi siyasi partiler arasında da bir türlü birbirini görme, birbirinin siyasi görüşlerinden istifade etme günlerdir. Yine siyasi görüşmeler yapılır. Biz de aslında temsilciliği açtığımız günlerde, takriben bir ay önce Kürdistan'daki bütün siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve medya yoğun ilgi göstermişti. Bizi yalnız bırakmadılar, ziyaretimize geldiler, tebrik ettiler. Biz de bu ziyaretleşme ile hem bayramlarını tebrik etmek hem de bize gösterdikleri o teveccühlere karşılık olarak onlara teşekkürlerimizi iletmek için bütün siyasi partileri bu bayramda ziyaret etme hedefini önümüze koyduk. Ve bu çerçevede Yekgirtûy İslamî, Bizûtnewey İslamî, Irak İslam Partisi'ni ve önceki gün de Komeley İslamî'yi ziyaret ettik. Bayramlarını tebrik ettik." dedi.

"Kürdistan denince bizim kalbimiz biraz daha farklı atıyor"

Erbil'de temsilcilik açmalarının hedefleri olduğunu aktaran Yalçın, "Kürdistan denince bizim kalbimiz biraz daha farklı atıyor. Kürdistan'da dünya emperyalizminin daha fazla parmakları oynuyor. Burada ilişkiler ve meseleler daha fazla girift hale gelmiş. Bizim de HÜDA PAR olarak burada temsilcilik açmamızın temelinde Kürdistan meselesinde bizim projelerimiz var, bizim uygulamaya koymak istediğimiz, diğer siyasi partilerle paylaşmak istediğimiz projelerimiz vardır, hedeflerimiz vardır. Buraya yönelik sözümüz ve çözüm önerilerimiz var. Bizim bu hedeflerimizin, çözüm önerilerimizin daha fazla dillendirilmesi daha fazla gündeme gelmesi ve Kürdistan için çözüm olabileceğine inandığımız bu projelerimizin hayata geçmesi için ilişkilerin daha fazla gelişmesi, canlı olması gerekir." ifadelerini kullandı.  

HÜDA PAR olarak İslami ve diğer bütün parti, STK ve medyayla ilişkilerinin iyi olduğunu söyleyen Yalçın, ilişkilerinin daha fazla yoğunlaşması için her fırsatı değerlendirerek ziyaretler yapacaklarını açıkladı. (İLKHA)