HÜDA PAR yüzlerce hesap hakkında suç duyurusunda bulundu

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı, Narin Güran cinayeti üzerinden partiyi hedef alan yüzlerce hesap hakkında suç duyurularında bulunduklarını açıkladı.

HÜDA PAR yüzlerce hesap hakkında suç duyurusunda bulundu

Başkanlıktan yapılan açıklamada,  "canice katledilen küçük kızımız Narin GÜRAN üzerinden hiç bir insani ve ahlaki ilkeyi gözetmeksizin; partiyi ve partini yöneticileri hedef gösterilerek yapılan hakaret, iftira, karalama ve kişilik haklarına saldırı niteliğindeki paylaşımlara ve haberlere ilişkin daha önce yasal işlemlerin başlatıldığı" hatırlatıldı.

Açıklamada, "Sonrasında da aynı mahiyette yapılan paylaşımlar, destek içerikli yorumlar, retweetler ve haberlerden dolayı Ankara, İstanbul ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde yüzlerce şüpheli hakkında; Hakaret (TCK 125), İftira (TCK 267), Halkı Kin Ve Düşmanlığa Tahrik Veya Aşağılama (TCK m. 216/1-2-3), Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma (TCK 217/A) suçlarından cezalandırılmaları için yeni başvurular yapılmıştır." denildi.

Açıklamanın sonunda, "bu tür asılsız ve tamamen karalama amaçlı paylaşımlara ve faillerine yönelik hukuk mücadelenin devam edeceği" vurgulandı.