İsrail, Gazze'de yine okul bombaladı: 15 şehit çok sayıda yaralı

Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat kampında yerlerinden edilmiş kişilere yönelik bir okulun işgalciler tarafından bombalanması sonucu en az 15 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail, Gazze'de yine okul bombaladı: 15 şehit çok sayıda yaralı

Gazze Sivil Savunma, işgal bombardımanının Nuseyrat kampındaki "El-Cauni" Okulu'nu hedef aldığını ve ekiplerinin bölgeye doğru yola çıktığını bildirdi.

Yerel medya, işgal uçağının okulda yerinden edilmiş insanları hedef aldığını, bu durumun aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 kişinin şehit olmasına, çok sayıda yerinden edilmiş kişinin de yaralanmasına yol açtığını bildirdi.

Şehit naaşlarının ve yaralıların El Avde Hastanesine getirildiği ifade edildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, saldırı hakkıda bir açıklama yaparak 7 ekim'den bu yana işgalcilerin Nuseyrat kampında yaptığı katliam sayısının 47'e çıktığını, şu ana kadar kamptaki 18'den fazla okul ve yerinden edilme ile barınma merkezlerinin bombalandığı kaydetti.

Ofis, Gazze Şeridi'nde soykırım suçunun devam etmesinden ve sivillere yönelik bu katliamların sürdürülmesinden tamamen “israil” işgalini ve Amerikan yönetimini sorumlu tuttuklarını vurguladı.

Ofis, "Uluslararası topluma ve tüm uluslararası ve uluslararası kuruluşlara, soykırım suçunun durdurulması ve Gazze Şeridi'nde akan kanın durdurulması için işgale baskı yapmaya çağırıyoruz." dedi.