HÜDA PAR Milletvekilli Dinç, deprem bölgesi Adıyaman'da temaslarda bulundu

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç deprem bölgesi Adıyaman'ın Samsat ilçesini gezerek vatandaşları dinledi, kamu kuruluşlarını ziyaret etti.

6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından çok büyük yıkım meydana gelen Adıyaman'da temaslarda bulunan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, 2017 yılında meydana gelen depremde tamamen yıkılan Samsat ilçesindeki depremzedelerin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

İlk olarak HÜDA PAR Samsat ilçe teşkilatıyla bir araya gelen Milletvekili Dinç, partisinin kuruluşundan günümüze gelinen süreçte yaşadıklarını ve siyaset sahnesine kattıkları katkı hakkında değerlendirmede bulundu.

Daha sonra Samsat'taki esnafı tek tek gezen Dinç, esnafın isteklerini ve sıkıntılarını not aldırarak ilgili makamlara ileteceğini dile getirdi. 

Esnaf ziyaretinin ardından Müftülük Camii'nde Cuma namazını kıldı.

Cuma namazı sonrası Samsat merkez ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen Dinç, burada muhtaları dineldi.

Genel olarak 2017'de meydana gelen depremin ardından adeta unutulduklarını dile getiren muhtarlar, köylerde evlerin henüz teslim edilmediği, teslim edilme aşamasına gelenlerin de sorunlu olduğunu ifade etti.

Daha sona İlçe Belediye Başkanı Halil Fırat'ı ziyaret eden Dinç, Fırat'tan ilçe hakkında bilgi aldı.

Son olarak Adıyaman'ın Samsat ilçesinde medfun bulunan sahabe Safvan Bin Muattal Külliyesini ziyaret eden Dinç, türbede sahabenin ruhuna Fatiha okuyup ilçeden ayrıldı.

İLKHA