HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı Mehmet Akif Ersoy'u mezarı başında dualarla andı

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Elibüyük, beraberindeki bir heyetle birlikte 'İstiklal Marşı' şairi merhum Mehmet Akif Ersoy'u mezarı başında dua ve rahmetle andı.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Bağcılar ve Fatih ilçe teşkilatlarıyla birlikte Edirnekapı Şehitliği'nde metfun bulunan merhum Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 84'üncü yıldönümü münasebetiyle kabri başında hayır duada bulundu.

İslam dünyası için büyük bir değer olan merhum Ersoy'un kabini ziyaret sonrasında İLKHA muhabirine konuşan İl Başkanı Elibüyük, Mehmet Akif Ersoy'un yeterince anlaşılıp anlatılamadığını ifade etti.

Merhum Mehmet Akif'in vefat yıldönümü münasebetiyle kabrini ziyaret ettiklerini söyleyen Elibüyük, "Mehmet Akif son zamanlarda her ne kadar Türkiye'nin gündemine gelse, konuşulsa da çok iyi anlaşıldığını, çok iyi anlatabildiğimizi düşünmüyorum. Mehmet Akif, İstiklal şairimizdir ama aynı zamanda aydın, entelektüel, zamanı çok iyi okuyan çok değerli bir insandı. Âlim bir kişiliği vardı. Yazdığı eser ve şiirlerde toplumun ruhunu iyi okuduğunu görebiliyoruz. Bu coğrafyanın değerlerinden kopmayan aydın bir kişiliğe sahipti. Bu anlamda daha aydınlanma yolunda yolun başında olan bir Türkiye'de dil bilen, bu noktada geleneksel yanıyla yenidünyayı okuyabilen bir şairimizdi." dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un özellikle Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı'ndan sonra yazdığı 'İstiklal Marşı'nda milletin değerlerini, inancını ortaya koyduğunu belirten Elibüyük, "Mehmet Akif, 'Asım'ın Nesli' diye bir ideal gençlik ortaya koyuyor. Kendi kültür, gelenek ve inancıyla yaşayacak idealist bir gençlik hayal ediyordu. Bunun için de 'Asım'ın Nesli' fikrini ortaya atan ve bu fikri idealize eden bir yapıya sahipti. Mehmet Akif bu anlamda hayattayken değeri çok anlaşılan biri değildi. Umarız yakın zamanda Mehmet Akif ile ilgili belgeseller ve onunla ilgili çalışmaların toplumda daha fazla yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Rabbim bir kez daha kendisine rahmet eylesin."

İLKHA