HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: İslam ümmetinin en önemli sorunu tefrikadır

İTTİHADUL ULEMA'nın düzenlediği alimler buluşmasında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İslam ümmetinin içinde bulunulduğu tefrikaya dikkat çekti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: İslam ümmetinin en önemli sorunu tefrikadır

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) tarafından gerçekleştirilen "6'ncı Âlimler Buluşması"nda konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Müslümanlar arasında var olan tefrikanın çözümünün ilim ve ulemanın içtihadın da olduğuna dikkat çekti.

Konuşmasına birçok alimin katılımıyla düzenlenen programında emeği geçenlere ve katılım sağlayıp sunum yapanlara teşekkür ederek başlayan Yapıcıoğlu, "Gönül isterdi ki bu program yüz yüze olsaydı, birbirimizi kucaklayabilseydik, yan yana oturabilseydik, birbirimizle istişare edip birbirimizden istifade edebilseydik. Fakat takdiri ilahi Corona salgınından dolayı programımız yüz yüze olmadı." dedi.

İslam ümmetinin birçok sorunu olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Bu sorunların içerisinde en büyük ve en önemli sorun tefrikadır. Bu tefrika, ümmet içerisinde öyle bir hale gelmiş ki Müslümanlar birbirleriyle savaşıyorlar ve birbirlerine karşı ordular hazırlıyorlar, kendi mukaddesatlarını bu savaştan dolayı kendi elleriyle düşmanlarına bırakıyorlar. Durum öyle bir hale gelmiş ki Müslümanlar düşmanlarını dost, kendi kardeşlerini hain olarak görüyorlar." dedi.

"Esasında ümmet için rahmet olan ihtilaf bütün çeşit ve renkleri ile tefrikaya sebep olmuştur." diyen Yapıcıoğlu, "Bu tefrika fikri, siyasi, akidevi, mezhebi, ameli ve meşrebi ihtilaf olarak kendini Müslümanlar arasında göstermiştir. Rahmet olan ihtilafın kaynağı ulemanın ilmi içtihadıdır. Fakat Müslümanlar arasında olan şu anki ihtilafın kaynağı ilmi ya da Rabbani âlimlerden kaynaklanmıyor. Müslümanlar arasında var olan tefrikanın çözümü, ilim ve ulemanın içtihadıdır." ifadelerini kullandı.  

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen âlimler buluşmasını önemsediğini vurgulayan Yapıcıoğlu, "Ümit ediyorum ki bu buluşma birçok hayra vesile olacak ve aynı şekilde İslam aleminin ve Kürt toplumunun yakınlaşması için önemli bir adım olacaktır. Programda yapılan sunumlar içerik açısından önem arz etmektedir. Çünkü programda Müslümanlar arasında bilhassa Kürt toplumunda yayılan ilhadi hareketler, Kürtlerin hakları, Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi, işgalci siyonistler ile yapılan normalleşme görüşmeleri, Batıda Müslümanlara karşı yapılan saldırılar ve benzeri konular hakkında önemli sunumlar yapıldı." şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu son olarak şu ifadeleri kullandı: "Ulemanın görevi bu sorunların çözümü hususunda önemlidir. Hatta diyebiliriz ki bu sorunların çözümünde en önemli görev ve vazife âlimlerindir. Bu açıdan yapılan bu program ve yapılan sunumlar önemli ve mübarektir.  Allah emeklerimizi zayi etmesin ve bizleri kendi yolunda çalışanlardan eylesin."

İLKHA