HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam'dan Ramazan ayı mesajı

Bu Ramazan'a farklı ve hüzünlü bir başlangıç yaptıklarını belirten Genel Başkan İshak Sağlam, mesajında, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının dinmesine, vahdet ve kardeşliğin tesisine vesile olacak bir Ramazan olması temennisinde bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam'dan Ramazan ayı mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam'ın Ümmetin Ramazan-ı Şerif'ini tebrik ettiği mesajında, bu yıl Ramazan ayına yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında teravih namazı, mukabele, toplu iftar ve sahur gibi bu ayın birçok güzelliğinden mahrum olarak girildiğine işaret etti.

Dünyada hızla yayılmaya devam eden Covid-19 salgını nedeniyle Mekke kentindeki Harem-i Şerif ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'nin ibadete kapatılmasının yanı sıra umre ziyaretleri, cuma namazları, vakit namazlarının camilerde cemaatle kılınmasına geçici olarak ara verilmesine devam ediliyor.

Hüzünlü bir şekilde Ramazan ayına girildiğini söyleyen Sağlam, İslam âleminin yaşadığı musibetlerden ders çıkarması, ihtilafların, çekişmelerin ve çatışmaların sonlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Bir Ramazan-ı Şerif'e daha kavuşmanın buruk sevincini yaşadıklarını dile getiren Sağlam, "Kalplerimizi işgal eden günahlardan, ruhlarımızı istila eden sıkıntılardan, kardeşliğimizi inciten hatalardan arınarak affımıza ve mağfiretimize vesile olması dua ve niyazıyla Ramazan-ı Şerifimiz milletimize ve tüm âlem-i İslam'a mübarek olsun!" diyerek tebriklerini bildirdi.

Sağlam, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif'in Müslümanlara vahdet ve bütün insanlığa saadet getirmesini Cenab-ı Hak'tan diliyorum! İslam âlemi ve bütün insanlık olarak tam da rahmet iklimine en çok muhtaç olduğumuz bir zamanda Ramazan-ı Şerif imdadımıza yetişti." dedi.

"Bu Ramazan'a önceki Ramazanlardan biraz farklı, hüzünlü bir başlangıç yapıyoruz"

Covid-19 musibeti nedeniyle Ramazan ayına hüzünlü bir başlangıç yaptıklarına değinen Sağlam, "Bu Ramazan'a önceki Ramazanlardan biraz farklı, hüzünlü bir başlangıç yapıyoruz. İftarlarımız yalnız, camilerimiz teravihsiz, mukabelelerimiz yetersiz, itikâflarımız mescidsiz, cemaatlerimiz camisiz, saflarımız seyrek olacak. Ancak unutulmaması gereken husus, Ramazan'ın hayır ve bereketi hep olacaktır. Musibetlerin tüm insanlığı kuşattığı bu günlerde Ramazan'ın hayır ve bereketiyle; beli bükülmüş yaşlılarımızın, masum yavrularımızın ve zulüm altında inleyen mazlumların dualarını musibetin kalkmasına vesile kılalım." şeklinde konuştu.

"Fakir-fukarayı tenceremizde pişen nimetlerden mahrum etmemeliyiz"

Sağlam, "Sofralarımızda oruçluya iftar ettirme imkânını bulamasak da sofrasında yeterli yemeği bulamayan fakir fukarayı, yetimleri ve yurtlarından ayrı mahzun bir şekilde Ramazan'ı eda eden muhacirleri unutmamalıyız. Onları, tenceremizde pişen nimetlerden mahrum etmemeliyiz. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği, bin aydan hayırlı Kadir Gecesi'ni içinde barındıran bu rahmet ikliminde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem'in yaptığı tevhid, kulluk, kardeşlik, hak ve adalet çağrısı; bugün ümmet için kardeşlik, vahdet, uyanış ve dünya mustaz'afları ile dayanışma şuuruna dönüşmelidir." ifadelerini kullandı.

"İslam âleminin ve dünyanın farklı coğrafyalarında süregelen zulmün son bulmasını diliyorum"

İslam coğrafyasında yaşanan kan ve gözyaşının son bulmasını temennisinde bulunan Sağlam, "İslam âlemi olarak yaşadığımız musibetlerden ders çıkarmış, aramızdaki ihtilafları, çekişmeleri, çatışmaları sonlandırmış, vahdet ve kardeşliğimizi yeniden tesis etmiş ve insanlığın kurtuluşunun önündeki engelleri kaldırmış olarak bayrama kavuşmayı diliyorum." dedi.

Sağlam, Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajını yaptığı dua ile sonlandırdı:

"Suriye, Yemen ve Arakan başta olmak üzere İslam âleminin ve dünyanın farklı coğrafyalarında süregelen zulmün son bulmasını; akan kanın ve gözyaşının bir an önce dinmesini; yurtlarından uzak kalan muhacirlerin huzur içinde yurtlarına dönmelerini; esaret altında, zindanlarda bulunan mazlumların özgürlüklerine kavuşmalarını diliyor, Ramazan Bayramı'na huzur ve güven içinde kavuşmayı Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum."

İLKHA