HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’dan BBP Genel Başkanı Destici'ye ziyaret
HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, partisinin yeni anayasayla ilgili önerileri kapsamında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi ziyaret etti.
HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, Destici’yi, Büyük Birlik Partisinin (BBP) Ankara’daki genel merkezinde ziyaret etti. Görüşme öncesi iki lider ziyaret ile ilgili basına açıklamada bulundu.
"Sorunlara kalıcı çözümler bulmak adına atılacak adımlar önemli"
Yeni anayasa görüşmeleri kapsamında partilerinin görüş ve düşüncelerini BBP Genel Başkanı Destici'ye aktarmak için ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Sağlam, “Ülkede var olan sosyal, siyasal ve ekonomik sorunların kaynağının bir ucu anayasada tanımlanan haklar ve özgürlüklere dayanmaktadır. Bu nedenle sorunlara kalıcı çözümler bulmak adına atılacak adımları önemsiyoruz. Yeni anayasa çalışmaları konuşulurken biz de partimizin düşüncelerini tüm siyasi partilere aktarmayı bir gereklilik olarak görüyoruz. Biz inanıyoruz ki bütün farklılıklara rağmen taraflar, bir masa etrafında toplanıp ülkenin sorunlarına cevap verebilecek, sıkıntılarını çözebilecek yeni bir anayasa yapabilirler. Buna canı gönülden inanıyoruz. Yeter ki herkes bu anayasada kendi düşüncesi doğrultusunda nelerin olması gerektiğini dile getirsin, başkasının ne yapması gerektiğine kimse karar verme durumunda olmasın. Herkes kendi açısından olması gerekeni dile getirirse, biz öyle inanıyoruz ki anayasada çok geniş bir ortak payda ortaya çıkacaktır. İnşallah bu çalışmalar yeni, sivil ve herkesin kendini içinde göreceği bir anayasanın yazılmasıyla sonuçlanır. Bizim ümidimiz ve dileğimiz budur” dedi.
"Türkiye hala darbecilerin yaptığı anayasa ile yönetiliyor"
Ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR Genel Başkanı ve beraberindeki heyete teşekkür eden BBP Genel Başkanı Destici de Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması gerektiğini vurguladı.
Destici, “Biz her zaman Türkiye'nin darbe anayasasından, bu mevcut anayasadan kurtulması gerektiğini ifade ettik. Bu konuda atılan adımları hep destekledik. Referandumlar yapıldı, Mecliste anayasa değişiklikleri yapıldı. Biz mecliste bunları destekledik. Referandumda destekledik, ama hala Türkiye darbecilerin yaptığı ya da yaptırdığı anayasa ile yönetiliyor. Aslında bu demokrasinin de bir ayıbı. 82’den bugüne baktığımız zaman bu süreçte aşağı yukarı 39 yıl olmuş. Türkiye'yi yönetenlerin de bir ayıbı aslında. Çoktan Türkiye'nin bu darbe anayasasından kurtulması gerekiyordu. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız bir çağrı yaptı. Devletin başından geliyor bu çağrı. Biz bu çağrıyı samimi bulduğumuzu, doğru bulduğumuzu ifade ettik. Bunun üzerine ben ve arkadaşlarım da başta bu çağrıya çok olumlu yaklaşmayan, ön yargılı olan bunu da kamuoyunda dile getiren, bazı önyargıları olan siyasi partilerimizin genel başkanlarını ziyaret ettik. Bu konuda herkesin, bütün siyasi partilerin elini taşın altına koyması lazım.” diye konuştu.
Açıklama sonrası iki lider basına kapalı bir şekilde yeni anayasa hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Hatırlanacağı üzere HÜDA PAR daha önce yeni anayasa çalışmaları kapsamında Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi, İYİ Parti, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (T-KDP) ve Kürdistan Sosyalist Partisi’ni (PSK) ziyaret etmişti.
HÜDA PAR’ın yeni anayasa kapsamında yaptığı ziyaretlerin devam edeceği belirtildi.
İLKHA