HÜDA PAR Erbil Temsilciliğine taziye ziyareti

Teyyar’ul-Hikmet’ul- Weteni ile Şehid-i Mihrab Derneği yetkilileri, Türkiye'deki depremler dolayısıyla taziyelerini iletmek üzere HÜDA PAR Erbil Temsilcisi Abdussamed Yalçın'ı ziyaret etti.

HÜDA PAR Erbil Temsilciliğine taziye ziyareti

Ammar Hekim’in liderliğindeki Bağdat merkezli Teyyar’ul-Hikmet’ul- Weteni'nin(Ulusal Hikmet Hareketi) Kürdistan sorumlusu Sabah Salihi, Şehid-i Mihrab Derneği Erbil Temsilcisi Ümit Ömer ve Fırat TV müdürü Asta Ala et-Tai, HÜDA PAR Erbil Temsilciliğini ziyaret ettiler.

HÜDA PAR Erbil Temsilcisi Abdussamed Yalçın tarafından ağırlanan ziyaretçiler, Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen depremlerden hayatını kaybedenler için HÜDA PAR camiası ve Türkiye halkına taziyelerini ilettiler.

Ziyarette konuşan Sabah Salihi, HÜDA PAR camiası ve Türkiye halkının kardeş olarak gördüklerini söyledi.

Irak ile Türkiye halkları arasında güçlü kardeşlik bağlarının olduğuna dikkat çeken Salihi, "Acınız acımızdır. Vefat edenler için Allahtan rahmet, yaralılar ve diğer mağdurlar için de hayırlı kapıların açılmasını diliyoruz. HÜDA PAR ile Hikmet Hareketi arasındaki ziyaretleşmelerin devamını ve daha güçlü bağların oluşmasını temenni ediyoruz." dedi.

Ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini ileten HÜDA PAR Erbil Temsilcisi Abdussamed Yalçın da depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

Yalçın, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile parti yetkililerinin depremin ilk gününden bu yana bölgede çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak dayanışma içerisinde bu afetin yaralarını sarmaya devam edeceklerini ifade etti.

Depremin ardından Irak Merkezi Hükümeti ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin, büyük bir dayanışma örneği göstererek Türkiye halkına yardımlar gönderdiğini ifade eden Yalçın, bu yardımların ülke halklarını birbirine daha da yakınlaştırdığına dikkat çekti. İLKHA