Siyonist terör rejimi yasa dışı yerleşimleri artırıyor

İşgal medyası, siyonist terör çetesine bağlı sözde hükümetin işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki yasa dışı yerleşim biriminde bin yeni konutun inşasına onay verdiğini duyurdu.

Siyonist terör rejimi yasa dışı yerleşimleri artırıyor

Siyonist işgal hükümeti Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki ve Kudüs çevresindeki yasa dışı yahudi yerleşim merkezlerine 1000 adet yeni yerleşim birimi inşa edilmesini nihai olarak onayladı. 

Siyonistlere ait Haaretz gazetesinin haber sitesinde yer alan haberde işgalci terör rejiminin sözde Yerleşim İnşaat ve Planlama Yüksek Komisyonu'nun tekrar toplanacağı ve dört bin yeni yerleşim birimi inşa edilmesi projesini de onaylayacağı belirtildi. 

Haberde bu sayının yasa dışı yahudi yerleşim birimi inşası yönünden geçtiğimiz iki yıl içinde kabul edilecek en yüksek sayı olacağına dikkat çekildi. 

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri

Siyonist terör çetesinin 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 600 binden fazla işgalci Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor. Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.