HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığının girişimleriyle husumetli aileler barıştırıldı

Geçtiğimiz aylarda yaşanan trafik kazası sonrası Çicihan ve Esgin aileleri arasında başlayan husumet, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı’nın yoğun girişimleri sonucu sona erdi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığının girişimleriyle husumetli aileler barıştırıldı

Diyarbakır’da, geçtiğimiz Haziran ayında Urfa yolu Kantar köprülü kavşak altında gerçekleşen trafik kazası sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesi ile Çicihan ve Esgin aileleri arasında husumet yaşandı.

Her iki aile arasında başlayan husumet büyümeden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı’nın arabuluculuğuyla aileler bir araya getirilerek barıştırıldı.

Husumeti ortadan kaldırmak amacıyla iki aile ile yapılan bire bir görüşmeler neticesinde, aileler HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı’nda bir araya getirildi. İl Başkanlığı'nda yapılan buluşmada, aileler arasında barış sağlanması için dua edildi ve birlik mesajları verildi.

Barış görüşmesine, her iki ailenin önde gelen isimleri ve akrabaları da katıldı. Görüşme sırasında, ailelere İslam’ın barış ve kardeşlik öğretileri hatırlatıldı ve geçmişte yaşanan olumsuzlukların unutulması gerektiği ifade edildi.

İl Başkanlığından oluşan heyet, toplumda barış ve huzurun korunması için bu tür girişimlerin büyük önem taşıdığını belirterek, benzer olayların yaşanmaması için her zaman arabuluculuk yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca, husumetin sona erdirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tür olayların İslam'ın barış ve kardeşlik ilkeleri çerçevesinde çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı. (İLKHA)