HÜDA PAR Diyarbakır Adayı Dinç: Her mahallemizde Kurmanci ve Zazaki kurslar açacağız

Diyarbakır'da lokal açılışında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, yapacakları çalışmaları sırlarken her mahallede Kurmanci ve Zazaki kurslar açacaklarını söyledi.

HÜDA PAR Diyarbakır Adayı Dinç: Her mahallemizde Kurmanci ve Zazaki kurslar açacağız

HÜDA PAR'ın Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Çelikevler Mahallesindeki seçim irtibat bürosu açılışı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç ve Yenişehir İlçe Belediye Başkan Adayı Üzeyir Yuva'nın katılımıyla gerçekleşti.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programında Yenişehir İlçe Belediye Başkan Adayı Üzeyir Yuva'nın selamlama konuşmasından sonra partililere hitapta bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, Diyarbakır'daki mevcut sorunlara değinerek hazırladıkları bazı projeleri paylaştı.

Diyarbakır'da yapılması planlanan şehir hastanesi ve tramvay projesini gündeme getiren Dinç, "Güzel ve kadim şehrimiz hak ettiği değeri bulmamış. Yıllardır bu kente şehir hastanesi yapılıyor deniliyor ve şu an programlarına göre söz konusu şehir hastanesi 7 yıldır hizmet verdiğinden dolayı tadilata alınması gerekiyordu. Ancak ortalıkta bir şehir hastanesi yok. Aynı şekilde bu şehre tramvay yapılacak denildi, projesi bittiği söylendi ancak ortalıkta bir tramvay yok. Otoban gelmiş Şanlıurfa'da durmuş, bu tarafa gelmiyor. Bu memleket bir yönüyle sahipsizdir. Büyük şehirlerde tramvay, metro, hızlı tren, teleferik var ama memleketimizde halen yok." ifadelerini kullandı.

"Bizler hem dinimize ve dilimize hem de değerlerimize sahip çıkacağız"

Dinç, "Yanı başımızda Elazığ'da şehir hastanesi var ve bu şehir Diyarbakır'ın dörtte biri kadardır. Yozgat'ta şehir hastanesi var ve bu şehrin nüfusu Diyarbakır'ın dörtte biri kadar dahi yok. İnşallah HÜDA PAR'ın kadrolarıyla, şehr-i eminleriyle bu memleket hizmet görecektir." dedi.

Diyarbakır'ın peygamber ve sahabeler şehri olduğunu hatırlatan Dinç, "HÜDA PAR'la köylerimiz ve gençlerimiz huzura, memleketimiz hizmete kavuşacak. Artık şehrimiz asli değerlerine kavuşacaktır. Şehrimiz sadece ciğer, karpuz şehri değil; Diyarbakır Kur'an'da ismi geçen Peygamberlerin şehri, Mekke ve Medine'den sonra sahabeleri bağrına basan sahabeler şehri, İslam dünyasında 5'inci harem-i şehri bulunduran kadim bir şehirdir. Bizler Diyarbakır'ın asli değerlerine kavuşması için çalışacağız." şeklinde konuştu.

Anadil konusunda yapacakları çalışmalardan söz eden Dinç, "Bizler hem dinimize ve dilimize hem değerlerimize hem de Şeyh Said ve Bediüzzaman Said-i Nursi'ye sahip çıkacağız. Dinimize ve dilimize sahip çıkacağız derken sadece söylemde değil, somut projelerle sahip çıkacağız. Her mahallemizde Kurmanci ve Zazaki kurslar açacağız. Çünkü biz görüyoruz ki bu nesilden sonra bu diller unutulacak. Bizler çocuklarımız için kreşler açacağız ve çocuklarımız kendi anadillerini öğrenecek." diye belirtti.

"Gençlerimiz bin kilometre uzaklıkta başkalarının kapısında ekmek aramak zorunda kalıyor"

Dinç, "Belediyeler hizmet yeridir ve bizler hizmetleri konuşuyoruz. Belediyemizin içinde çok dilli olacak. Çünkü inancımızda diller Allah'ın ayetleridir. Ondan dolayı dinimize de dilimize de değerlerimize de sahip çıkacağız. Gençlerimiz yozlaşmayla karşı karşıyadır. Sizler de bizler de mevcut gidişattan memnun değiliz. Gençlerimiz bin kilometre uzaklıkta başkalarının kapısında ekmek aramak zorunda kalıyor. İnşallah HÜDA PAR belediyeciliğinde gençlerimize yönelik istihdam çalışmaları yapacağız. Gençlerimiz kendi memleketlerinde, kapılarının önünde ekmeklerini kazanacak." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)