Hollandalı atlet başörtüsü takarak Müslüman sporculara destek verdi

Olimpiyat maratonunda altın madalya kazanan Hollandalı kadın atlet, Avrupa ülkelerinin İslam karşıtı politikalarına karşı protestosunu göstermek amacıyla madalyasını alırken başörtüsü taktı.

Hollandalı atlet başörtüsü takarak Müslüman sporculara destek verdi

El Cezire’nin haberine göre, Etiyopya asıllı Hollandalı Olimpiyat şampiyonu Sifan Hasan Paris Olimpiyatları'nın son gününde maratonda kazandığı zafer ve altın madalyanın ardından başörtülü olarak podyuma çıktı.

Sifan Hasan’nın resmi Instagram hesabındaki fotoğrafları incelendiğinde, örtülü sporculardan olmadığı ve yarışmaya başörtüsüz olarak katıldığı açıkça görülüyor. Ancak Müslüman sporculara uygulanan politikaları protesto etmek için madalyasını alırken başörtüsü taktı.

Sosyal medya aktivistleri, Sifan Hasan'ın başörtüsü yasakları ve başörtülü kadınlara yönelik kısıtlamaların arkasında olanlara bir protesto mesajı göndermek istediğini söyledi. Olimpiyat Oyunları'nın son gününde dağıtılan son altın madalyayla kendisini başörtüsüne desteğin simgesi haline getirmeyi başardı.

Bu Hollandalı atlet, Tokyo’da 5.000 ve 10.000 metre yarışlarında altın, 1.500 metrede bronz madalya, ardından Paris’te 5.000 ve 10.000 metrede bronz madalya kazandıktan sonra, toplam Olimpiyat madalyasını 6’ya çıkardı.