Hizbullah'tan açıklama: Hasan Nasrallah şehid edildi!

Hizbullah, hareketin Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın siyonistlerin dünkü saldırısında şehit olduğunu duyurdu.

Hizbullah'tan açıklama: Hasan Nasrallah şehid edildi!

Hizbullah'tan yapılan resmi açıklama şu şekilde:

Bismillahirrahmanirrahim
“Artık ahireti dünya hayatı karşılığında satın alanlar Allah yolunda savaşsınlar! Kim Allah yolunda savaşır, öldürülür veya galip gelirse, ona büyük bir mükâfat vereceğiz.”

Muhterem Efendi, Direnişin Efendisi, salih bir kul, büyük bir şehit, cesur bir lider, gözüpek, bilge, basiretli ve iman dolu bir kahraman olarak Rabbine ve O’nun rızasına kavuştu. O, ilahi, iman dolu yürüyüşünde, Kerbela’nın ebedi nurani şehitler kervanına katıldı, peygamberler ve şehit imamların izinden gitti.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, yaklaşık otuz yıldır zaferden zafere taşıdığı ve İslam Direnişi’nin Şehitler Efendisi’nden devralarak 1992 yılında başladığı yürüyüşte, 2000 yılında Lübnan’ın kurtuluşuna ve 2006’da muzaffer ilahi zafere ve diğer tüm şeref ve fedakarlık savaşlarına önderlik ederek Gazze, Filistin ve mazlum Filistin halkı için destek ve kahramanlık savaşına kadar arkadaşları, büyük ve ebedi şehitleriyle buluştu.

Çağın Sahibi ve Zamanın İmamı’na (a.s.), Müslümanların Velisi İmam Seyyid Ali Hamaney’e (Allah gölgesini daim kılsın), büyük mercilere, mücahitlere, müminlere, direniş ümmetine, sabırlı ve mücadeleci Lübnan halkımıza, İslam ümmetine ve dünyadaki tüm özgür ve mazlum insanlara başsağlığı diliyoruz. Ayrıca sabırlı ailesine başsağlığı diliyor ve Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ı tebrik ediyoruz; çünkü o, en yüce ilahi nişanı, İmam Hüseyin’in (a.s.) nişanını kazanmış, en değerli arzusunu gerçekleştirmiş ve inanç ile saf akidenin en yüksek mertebelerine ulaşarak Kudüs ve Filistin yolunda şehit olmuştur. Ona eşlik eden ve hain bir Siyonist hava saldırısı sonucu güney banliyösünde kutsal kervanına katılan şehitleri de tebrik ediyoruz.

Hizbullah’ın liderliği, şehitler yolunda en yüce, en kutsal ve en değerli şehidimize, direniş dolu yolculuğumuzda düşmanla mücadeleyi, Gazze ve Filistin’e destek vermeyi, Lübnan ve onurlu, direngen halkını savunmayı sürdüreceğine dair söz veriyor.

Ey şerefli mücahitler, zafer dolu İslami direnişin kahramanları, sizler şehit efendimizin emanetisiniz; sizler onun kardeşleri, onun sağlam zırhı ve kahramanlık ile fedakarlığın tacısınız. Liderimiz Seyyid hala bizimle, düşüncesi, ruhu ve kutsal çizgisiyle aramızda yaşıyor. Sizler sadakat ve direniş sözü ile fedakarlık etmeye devam edecek ve zafere ulaşacaksınız.