Hizbullah Cemaati Basın Bürosu'ndan deprem bildirisi

Hizbullah Cemaati Basın Bürosu tarafından yayımlanan bildiride "Gün birbirimize yardım etme günüdür, ellerimizi birbirimize uzatma günüdür, hayırlı işlerde yarışma günüdür, iyi ve faydalı işler yapma günüdür, kardeşlik günüdür." ifadelerine yer verildi.

Hizbullah Cemaati Basın Bürosu'ndan deprem bildirisi

Hizbullah Cemaati Basın Bürosu, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle bir bildiri yayımladı.

Bildiride, şu ifadeler yer aldı:

"Bismillahirrahmanirrahim

Yaşadığımız büyük deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da hayırlı şifalar diliyoruz. Depremden bir şekilde etkilenen tüm halkımıza da sabır ve metanet diliyoruz.

Musibet büyük ve yük ağırdır, gün birbirimize yardım etme günüdür, ellerimizi birbirimize uzatma günüdür, hayırlı işlerde yarışma günüdür, iyi ve faydalı işler yapma günüdür, kardeşlik günüdür. Kavli ve fiili dua yapma günüdür. Rabbimizin yer ve gök genişliğindeki cennetlerine mazhar olma günüdür. Aşımızı ve evlerimizin odalarını birbirimizle paylaşma günüdür.

Aylarca darda kalmışları ve muhacirleri evlerinde barındıran, evlerinin odalarını onlarla paylaşan kardeşlerimiz! Bugün de aynı fedakârlığı yaptığınızı ve yapacağınızı biliyoruz. Bu yönünüzle de örnek olmaya devam edin. Böylesi bir günde kardeşlerinizin, dost ve akrabalarınızın yanında olduğunuzu gösterin. Görevlilerin işlerini aksatmayacak şekilde enkaz alanlarındakilerle birlikte olun. Toplanma merkezlerindeki halkla birlikte olun. Beraber tebessüm edin, beraber gözyaşı dökün.

Türkiye’deki tüm yardım kuruluşları imkânları ölçüsünde kardeşlerine bir şekilde el uzatıp yardım yapma gayreti içindedir. Allah (Celle Celaluhu) emeği geçen herkesten razı olsun. Bu arada yardım kuruluşları Suriye’yi ihmal etmemelidir. Suriye’deki kardeşlerimizin herkesten çok daha mağdur olduğunu unutmayalım.

Cenab-ı Allah Müslümanları kaldıramayacağı hiçbir musibet ile imtihan etmesin.

Hizbullah Cemaati Basın Bürosu…"