Almanya'dan gelen hayırseverler, STK'ların yardımlarına destek oluyor

Almanya'da ikamet eden ve yaşanan deprem sonrasında Türkiye'ye gelerek yardım çalışmalarına destek sunan Hakan Güzel, depremzedeler için yardım çağrısında bulundu.

Almanya'dan gelen hayırseverler, STK'ların yardımlarına destek oluyor

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ağır hasar verdiği Hatay, 20 Şubat'ta 3 dakika arayla yaşanan 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerle yeniden sarsıldı.

Ağır yıkımların ve hasarların yaşandığı Hatay'da Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO Ebrar depremzedelere yönelik insani yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

STK'ların yardım faaliyetlerine birçok hayırsever destek verirken yurt dışında yaşayan kimi vatandaşlar da sıcak yemek dağıtımında vakıf görevlilerine yardım ediyor.

Almanya'da ikamet eden ve aslen Hataylı olduğunu belirten Hakan Güzel, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu organizasyonla gerçekten gurur duydum, bu kadar insanı doyurmak, bakmak kolay bir şey değil. Buradaki insanların canla başla çalıştıklarını gördüm. Biz Almanya'da televizyondan izliyoruz bazı şeyleri, ama buraya gelip görmek gerekiyormuş. Gerçekten burada o acıyı, insanların çaresizliğini gördüm." dedi.

"Almanya'daki gurbetçiler olarak elimizden geleni yapıyoruz." diyen Güzel, "Özelikle şu an imkanı olan herkese sesleniyorum. Elinizden gelen her şeyi yapın, imkanınız varsa bu insanlara desteğinizi esirgemeyin. Hayatta hiçbir şey yok. 120 saniyede insanlar evlerini, arabalarını, yurtlarını akrabalarını canlarını, ciğerlerini kaybetti. Bu nedenle yardımlarınızı esiremeyin."  ifadelerini kullandı. (İLKHA)