Hindistan Yüksek Mahkemesinden Cammu Keşmir dilekçeleri kararı

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Cammu Keşmir'in özel statüsünün iptaline itiraz eden dilekçelere yanıt vermesi için hükümete bir ay süre tanıdı.

Hindistan Yüksek Mahkemesinden Cammu Keşmir dilekçeleri kararı

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Cammu Keşmir'in özel statüsünün iptaline itiraz eden dilekçeleri yanıtlaması için hükümete bir ay süre verdi.

Yerel basında çıkan haberlere göre mahkeme, Hindistan hükümetinden bir ay içerisinde, Cammu Keşmir'in özel statüsünün iptaline itiraz eden dilekçelere yanıt vermesini istedi.

Yüksek mahkemeye sunulan dilekçelerde, Müslümanların yaşadığı Cammu Keşmir'e özel statü tanıyan anayasa maddesinin Hindistan hükümetinin girişimiyle iptal edilmesi yönündeki başkanlık emrine itiraz ediliyordu.

Aralarında emekli subay, hukukçu, bürokrat ve siyasilerin de bulunduğu Cammu Keşmir halkı, Hindistan yönetiminin Cammu Keşmir'in özerlik statüsünü kaldırma kararının kabul edilemeyeceğini savunarak, Yüksek Mahkemeye 14 ayrı dilekçe sunmuştu.

Mahkeme hükümetten Cammu Keşmir'e yönelik kararının kaldırılması için kendisine yapılan 14 başvuruya cevap vermesini ve Keşmir'deki medya kısıtlamaları hakkında mahkemeyi bilgilendirmesini istemişti.

AA