Hindistan işgal altındaki Keşmir'de savaş suçları işlemeye devam ediyor

Dünya çapında Uluslararası Şiddetsizlik Günü kutlanırken, bugün Hint askerleri işgal altındaki Jammu ve Keşmir'de (IIOJK) savaş suçları işlemeye devam ediyor.

Hindistan işgal altındaki Keşmir'de savaş suçları işlemeye devam ediyor

Keşmir Medya Servisi'ne göre, Hindistan devlet terörü ve ağır insan hakları ihlalleri Keşmir halkına ağır zararlar vermeye devam ettiğinden ve Hindistan'ın şiddetli askeri ve siyasi işgali altında acı çektiğinden, Uluslararası Şiddetsizlik Günü'nün Keşmirliler açısından hiçbir önemi yok.

KMS tarafından bugün yayınlanan bir raporda, Hint birlikleri, paramiliter güçler, polis, NIA ve SIA'nın savunmasız insanları öldürmeye devam etmesi nedeniyle, Keşmir halkının onlarca yıldır acımasız Hint birliklerinin yasa dışı kanunlarıyla taciz ve zulümleriyle karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Raporda, işgal altındaki bölgede Eylül ayının son ayında 13 Keşmirlinin ve Ocak 1989'dan bu yana 96246 Keşmirlinin Hint kurşunlarına maruz kaldığı belirtildi.

Hindistan'ın bölgedeki eylemlerinin uluslararası hukuka göre soykırım, insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları olarak tanımlanabileceğini ve Uluslararası Şiddetsizlik Günü'nü kutlamanın en iyi yolunun Hindistan'ı, Keşmirlilere karşı acımasız güçler tarafından zulmettiği için kınamak olduğunu söyledi.

Rapor, dünyaya Hindistan'ın Hindutva hükümetinin Keşmir’de de insan hakları ve uluslararası yasaları ağır ihlal etmesini durdurma çağrısında bulundu.