Hindistan ABD’nin Huawei’e erişimi yasaklama talebini reddedebilir
Hindistan'ın yakında, ABD'nin Çin teknoloji şirketi Huawei'in 5G şebekesine erişimi yasaklama talebini reddeden ülkeler listesine katılabileceği açıklandı.
ABD ile Çin arasındaki Huawei gerilimi devam ederken, Hindistan'ın yakında, ABD'nin Çin teknoloji şirketi Huawei'in 5G şebekesine erişimi yasaklama talebini reddeden ülkeler listesine katılabileceği belirtiliyor.
ABD'nin yasaklama talebini reddeden ülkeler, güvenlik risklerinin, Huawei ve yazılımının yakından incelenerek yönetilebileceğini savunuyor.
Hindistan hükümet yetkilileri, Huawei konusunda güvenlik endişeleri olmasına rağmen, Washington'ın yasaklama talebini reddeden İngiltere ve Almanya gibi ülkeleri örnek gösterdi.
Yeni Delhi, her ülkenin kendi değerlendirmesini yapma ve ticari stratejisini buna göre hazırlama hakkına sahip olduğu görüşünde.
ABD, Avrupa ülkelerine güvenlik riski içerdiği gerekçesiyle Çin teknoloji şirketi Huawei ile iş birliğini durdurma ve ürünlerini yasaklama çağrısı yapmıştı.
Almanya Federal Ağ İdaresi (BNetzA) Başkanı Jochen Homann, Huawei de dahil herhangi bir 5G ekipman sağlayıcısının, Almanya’nın tüm standart ve güvenlik gereksinimlerine uyması halinde "özel" olarak dışlanmaması gerektiğini açıklamıştı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinin 5G mobil ağını kurarken, kendi standartlarını tanımlayacağını ve güvenlik konusunun ne kadar önemli olduğunu bildiklerini söylemişti.
Almanya’dan sonra Belçika da Huawei tarafından sağlanan telekom ekipmanlarının casusluk faaliyeti için kullanılabileceğine dair herhangi bir kanıta rastlanmadığını açıklamıştı.
Son olarak İngiltere'nin, Çin teknoloji şirketi Huawei'in 5G şebekesine sınırlı erişim izni vereceği iddia edilmişti.