“Hevvaş'ın özgürlüğünü kazanması Filistin halkının zaferidir”

İslami Direniş Hareketi (HAMAS), siyonist rejimin 141 günlük direnişin ardından Hişam Ebu Hevaş’ı serbest bırakacağını bildirmesi üzerine yaptığı açıklamada "Mücahit esir Hişam Ebu Hevvaş'ın siyonist zindancılara karşı kahramanca sürdürdüğü savaşta kazandığı zafer, işgal terörüne ve yobazlığına karşı dik duruşun bir eseridir" denildi.

“Hevvaş'ın özgürlüğünü kazanması Filistin halkının zaferidir”

İslami Direniş Hareketi (HAMAS), siyonist rejimin 141 günlük direnişin ardından Hişam Ebu Hevaş’ı serbest bırakacağını bildirmesi üzerine bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, gösterdiği direnişin ardından özgürlüğünü kazanan Hişam Ebu Hevvaş'ın zaferini tebrik eden HAMAS: "Mücahit esir Hişam Ebu Hevvaş'ın siyonist zindancılara karşı kahramanca ve efsanevi bir kararlılık sergileyerek sürdürdüğü savaşta kazandığı zafer, işgal terörüne ve yobazlığına karşı dik duruşun bir eseridir" denildi.

Ebu Hevvaş'ın verdiği mücadeleyle ve tüm esirlerin kararlı mücadeleleriyle iftihar ettiklerini dile getiren HAMAS, bu kararlılığın Filistin halkının içinde saklı direniş gücünü ortaya çıkardığını, bu güçle işgale karşı mücadelelerinde önemli zaferler elde ettiklerini vurguladı.

Hamas, Ebu Hevvaş'ın zaferini Filistin halkının direniş yürüyüşünde ve haklarını elde etmek için sergilediği kararlılıkta kazandığı zaferlerin bir devamı olarak gördüğünü dile getirdi.

 NE OLMUŞTU?

Evli ve beş çocuk babası olan Ebu Hevvaş, Ekim 2020'de siyonist rejim tarafından gözaltına alınmış ve hakkında 6 ay idari tutukluluk hükmü verilmişti. İşgalci çete tarafından tutukluluk süresi uzatılan Hevaş daha önce de işgal zindanlarında 8 yıl esaret hayatı yaşamıştı. 

İşgal rejiminin tamamen haksız bir şekilde özellikle Filistinlilere yönelik uyguladığı idari tutukluluğu başlattığı açlık greviyle protesto eden ve özgürlüğüne kavuşmak için kararlılıkla mücadele eden Ebu Hevvaş, sağlık durumu iyice kötüleşmesine rağmen 141 gün açlık grevinde direndi.