Heniyye, Katar Emiri’yle Filistin’deki gelişmeleri görüştü

İsmail Heniyye başkanlığındaki Hamas heyeti bugün Doha’da Katar Emiri Temim bin Hamed Âl Sâni tarafından kabul edildi.

Heniyye, Katar Emiri’yle Filistin’deki gelişmeleri görüştü

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye başkanlığındaki Hamas heyeti bugün Doha’da Katar Emiri Temim bin Hamed Âl Sâni tarafından kabul edildi.

Katar Emiri’nin Emirlik Divanı’ndaki ofisinde gerçekleşen görüşmenin başında Heniyye, Körfez’de uzlaşının sağlanması ve Körfez Ülkeleri Konseyi (KİK) 41’inci Liderler Zirvesi’nden çıkan olumlu sonuçlar dolayısıyla Âl Sâni’yi kutladı.

Tarafların görüşmede Filistin’in durumunu ele aldıkları, Heniyye’nin Katar Emiri’ne son gelişmeler ve özellikle de milli birliği sağlama çabaları hakkında bilgi verdiği kaydedildi.

Heniyye, dün akşam Katar Emiri’yle gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Suudi Arabistan’ın el-Ulâ kentinde gerçekleştirilen KİK Zirvesi’nde Körfez’deki krizi sona erdiren anlaşmanın imzalanması ve zirvenin başarıyla sonuçlanması dolayısıyla tebriklerini sunmuştu.

Zirvede Körfez ülkeleri ve Mısır arasında imzalanan dayanışma anlaşmasının başta Filistin davası olmak üzere ümmetin davalarını savunmada ortak Arap çalışmasını güçlendirecek önemli bir başarı olduğunu ifade eden Heniyye, anlaşmazlıkların bir yana bırakılmasının Filistin davasına da olumlu yansımalarının olacağını söyledi.

Palinfo