Heniyye İstanbul'daki hastanelerde Filistinli yaralıları ziyaret etti

İsmail Heniyye, Filistin Yaralılar Günü münasebetiyle bugün İstanbul'daki hastanelerde tedavi gören Filistinli yaralıları ziyaret etti.

Heniyye İstanbul'daki hastanelerde Filistinli yaralıları ziyaret etti

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistin Yaralılar Günü münasebetiyle bugün (13 Mart Cumartesi) İstanbul'daki hastanelerde tedavi gören Filistinli yaralıları ziyaret etti.

Heniyye, İstanbul'da Filistinli yaralıları ziyareti esnasında yaptığı açıklamada Filistin halkının gösterdiği fedakârlıklarla ve yaralarıyla topraklarına döneceğini dile getirdi. Heniyye; "İsteyen kabul eder, isteyen reddeder ama Gazze işgalden kurtulduğu gibi Batı Şeria da İsrail işgalinin pençesinden kurtulacaktır." dedi.

Heniyye açıklamasında, Filistin halkının evlatlarından olan yaralıların Arap toplumunun ve İslam ümmetinin başında taç, şeref madalyaları ve zafer kandilleri olduğunu, onların aynı zamanda hayattaki şehitler olduklarını vurguladı.

Filistin Yaralılar Günü'nün izzet ve onur günü olduğunu belirten Heniyye, düşmanın yenilgisinin de büyük Filistinlilerin eliyle olacağına güveninin tam olduğunu tekrarladı.

Gazzeli yaralıların bu bölgeye yönelik her saldırıda verilen onur mücadelelerinde büyük fedakarlıklar gösterdiklerini belirten Heniyye, ziyaret ettiği yaralılara hitaben yaptığı konuşmada siyonist işgal ordusu hakkında; "Bu ordu hakkında yenilmez diyorlardı. Ama siz yaralarınızla ve Gazze'nin maruz kaldığı üç büyük saldırıda verdiğiniz mücadeleyle, yurda dönüş yürüyüşlerinde onu yendiniz." dedi.

Heniyye konuşmasında, Filistinli yaralılara kapılarını ve hastanelerini açmasından dolayı başkanıyla, hükümetiyle, halkıyla bütün Türkiye'ye ve Filistinli yaralılarla burada bizzat ilgilenen Beyaz Eller Derneği'ne teşekkür etti. Bu yardımlarla tek ümmet gerçeğinin de anlamını bulduğunu ve Filistin davasının sadece bir halkın değil bütün ümmetin davası olduğunun görüldüğünü belirtti.

Palinfo