Heniyye: Direniş, işgali söküp atana dek devam edecek

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşananların affedilemez olduğunu söyleyerek, "Direniş, işgali söküp atana dek devam edecek" ifadelerini kullandı.

Heniyye: Direniş, işgali söküp atana dek devam edecek

Hamas'ın resmi internet sitesi, Heniyye'nin Basın Danışmanı Tahir en-Nunu tarafından konuya ilişkin açıklamaları yayınladı.

Nunu, bazı tarafların olayların büyümemesi için Hareketin lideriyle iletişime geçtiğini ve Heniyye'nin söz konusu taraflara "Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da gerçekleşenler affedilemez. Direniş, işgali toprağımızdan ve Kudüs'ümüzden söküp atana dek yoluna devam edecektir" dediğini vurguladı. İşgal altındaki Filistin topraklarında muhtemel durumlara ilişkin Heniyye'nin kendisiyle iletişime geçen taraflara bir söz ya da garanti vermeyi reddettiğin kaydeden Nunu, Hamas liderinin "yaşananların, dünyada özgür her Müslüman'a saldırı anlamına geldiğinin" altını çizdiğini ifade etti.

 İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin dışındaki lideri Halid Meşal'de dün yaptığı açıklamada, Müslümanları Mescid-i Aksa’ya destek için sokaklara çıkmaya ve özgürlük mücadelesine katılmaya davet ederek, “Kudüs bizim. Mescid-i Aksa sadece Müslümanlara ait. Kimsenin ona ortak olmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

İşgalci Yahudi gasıpların, 1967'deki Doğu Kudüs'ü işgali dolayısıyla gerçekleştirdikleri provokatif "bayrak yürüyüşü" dün yapıldı. 

İşgalci siyonistlerin dün Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın ve "Bayrak Yürüyüşü" nedeniyle Filistinliler Kudüs genelinde gösterilerde bulundu.

Filistin Kızılayı, gün boyu işgal rejimi kolluğu ve Yahudilerin saldırılarında 79 kişinin yaralandığını bildirdi.

Öte yandan dün akşamdan bu yana işgalciler Kudüs'te 30 Filistinliyi alıkoydu.