HDP heyeti Mesut Barzani ile görüştü

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Sezai Temelli başkanlığındaki HDP heyeti Başkan Mesud Barzani ile görüştü.

HDP heyeti Mesut Barzani ile görüştü

Başkan Mesud Barzani, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Sezai Temelli ve milletvekilleri Feleknas Uca, Fatma Kurtulan, İmam Taşçıer ile Berdan Öztürk’ten oluşan heyeti Salahattin’de kabul etti.

Görüşmeden önce Erbil Uluslararası Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sezai Temelli, Rûdaw'ın, "Başkan Mesud Barzani'den beklenti ve talebiniz nedir? şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

“Kürt halkının önemli ismi Sayın Mesud Barzani ile görüşmek istiyoruz. Kendisi ile hem bölge ve hem de Türkiye-Kürdistan Bölgesi ilişkileri üzerinde görüş alışverişinde bulunmak istiyorum. Barzani Kürt halkı için önemli bir lider. Dolayısıyla Sayın Barzani’nin inisiyatif aldığı her konuda bölge açısından önemli gelişmeler olacaktır. Bu güne kadar böyle olmuştur. Almış olduğu inisiyatifler ve ortaya koymuş olduğu siyaset çözüm adına, bölge adına önemlidir. Kendisinden ricalarımız olacak. Kendisinden fikir alışverişinde bulunup fikirlerinden yararlanmak istiyoruz. Özellikle HDP olarak bölge partileri ile diyalogun çok önemli olduğuna inanıyoruz. Tabi bunun başında da Sayın Barzani ve KDP geliyor” dedi.

HDP heyeti ziyareti kapsamında Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani ile de görüşecek.

Heyet ayırıca Kürdistan Bölgesi’ndeki diğer siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelecek.

HDP heyetinin 9 Eylül’de Süleymaniye’ye geçip Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) yetkilileri ile de dörüşmesi bekleniyor.

Rudaw