Havayolu şirketleri Tel Aviv seferlerini iptal ediyor

İşgal basınında, büyüyen güvenlik krizi sebebiyle bazı Avusturya'dan sonra Amerikan ve İngiliz hava yolu şirketlerinin de Tel Aviv'e uçuşlarını iptal ettiği belirtildi.

Havayolu şirketleri Tel Aviv seferlerini iptal ediyor

Siyonist terör ordu radyosuna göre, ABD hava yolu şirketleri Delta ve United ile British Havayolları, Tel Aviv'e uçuşlarını iptal etti.

İşgal ordusunun salı günü Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın komutanlarından Fuad Şükür'ün şehid olması sonrası sefer iptallerinin gerçekleştiği belirtildi.

Delta Havayolları 2 Ağustos'a, New York ile Tel Aviv'e arasında haftada 14 sefer yapan United Havayolları ise 6 Ağustos'a kadar Tel Aviv'e seferlerini durdurdu.

Haaretz gazetesi, British Airways'ın ülkeye perşembe günkü uçuşlarını iptal ettiğini yazdı.

Times of israil haber sitesi, söz konusu iptallerin on binlerce israillinin ABD'de mahsur kalmasına neden olacağını belirterek, "Dünyanın ikinci ve üçüncü büyük hava yolu şirketleri" United ve Delta tarafından yapılan uçuş iptallerinin, diğer hava yolu firmalarında da bir iptal dalgasına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Pazartesi günü Avusturya ve Lufthansa da Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na uçuşlarını geçici olarak iptal ettiğini duyurmuştu.