Hamas’tan ABD’ye sert tepki: Venezuela’ya saldırı hukuk tanımazlık
Hamas, ABD’nin Venezuela’ya saldırısını ve Devlet Başkanı Maduro’nun kaçırılmasını uluslararası hukukun ağır ihlali olarak nitelendirerek, saldırının derhal durdurulması çağrısında bulundu.
İslami Direniş Hareketi (Hamas), Amerika Birleşik Devletleri’nin Venezuela Cumhuriyeti’ne yönelik saldırısını ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile eşinin kaçırılmasını en sert ifadelerle kınadı. Hamas, bu saldırının bağımsız bir devletin egemenliğine yönelik ağır bir ihlal olduğunu ve uluslararası hukukun açıkça çiğnendiğini belirtti.
Hamas tarafından yayımlanan açıklamada, söz konusu saldırının ABD’nin adaletsiz politikalarının ve arkasında emperyalist çıkarlar barındıran müdahalelerinin bir devamı olduğu ifade edildi. Açıklamada, bu politikaların birçok ülkeyi çatışmalara sürüklediği ve uluslararası barış ile güvenliğe doğrudan tehdit oluşturduğu vurgulandı.
Hamas, uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletler’i ve özellikle BM Güvenlik Konseyi’ni Washington yönetiminin izlediği saldırgan politikalara karşı kararlar almaya ve Venezuela topraklarına yönelik askeri saldırıyı derhal durdurmaya çağırdı.



