Hamaslı Milletvekili: Seçimler mükemmel bir siyasi savaştır

Seçimlerin özgürlük mücadelesi verenler için büyük bir fırsat olduğunu aktaran Hamas'ın Filistin Parlamentosundaki Değişim ve Islah Bloku üyesi Milletvekili Hasan Yusuf, tüm Filistinlileri seçimlere katılmaya ve siyasi savaşın bir parçası olmaya çağırdı.

Hamaslı Milletvekili: Seçimler mükemmel bir siyasi savaştır

Hamas'ın Filistin parlamentosundaki Değişim ve Islah Bloku üyesi Milletvekili Hasan Yusuf, yakın zamanda yapılması kararlaştırılan Filistin yerel seçimlerinin, Filistin’in iç meselelerini düzene sokmak ve önceliklerin belirlenip işgalci İsrail’in yayılmacı planlarına karşı mücadele etmeye odaklanmak bakımından siyasi savaş niteliğinde olduğunu belirtti.

Söz konusu seçimlerin özgürlük mücadelesi verenler için büyük bir fırsat olduğunu aktaran Hamaslı yönetici Yusuf, tüm Filistinlileri seçimlere katılmaya ve siyasi savaşın bir parçası olmaya çağırdı.

Milletvekili Yusuf, seçmen kütüğündeki bilgilerin güncellenmesi ve seçimlerde oy kullanmak için kayıt yaptırmanın Filistinli vatandaşların yöneticilerini seçme hakkını garanti altına aldığını vurguladı.

Tüm Filistinlilerin devlet başkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine katılması gerektiğinin altını çizen Yusuf, Hamas’a gönül vermiş bütün seçmenleri, oy vermek için kayıt olmaya davet etti.

Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan ve halihazırda İsrail zindanlarında esaret hayatı yaşayan Milletvekili Hasan Yusuf, “Toprağı ve vatanı için büyük fedakarlıklarda bulunan Filistin halkı, onlarca yıldır tüm dünya halkları arasında siyasi farkındalığı ve kolektif aklı ile öne çıkmaya devam ediyor. Bu halk, seçimler yoluyla Filistin’in geleceğini inşa etmekte tereddüt etmeyecek ve bu hakkından asla vazgeçmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz haftalarda Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 22 Mayıs 2021'de milletvekili ve 31 Temmuz 2021'de devlet başkanlığı seçimlerinin yapılmasını öngören kararnameyi imzalamıştı.

Diğer taraftan Hamas ile Fetih hareketleri, Filistin'in kapsamlı ulusal diyalog görüşmelerinin 8 Şubat'ta Mısır'ın başkenti Kahire'de başlayacağını daha önce duyurmuştu.

Önümüzdeki aylarda yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili yargısal ve hukuki konuların ele alınacağı Kahire ulusal uzlaşı diyalog görüşmeleri dün itibariyle başladı.

Filistinli araştırmacılar ve siyasi uzmanlar, Hamas ve Fetih hareketlerinin olumlu tutumları çerçevesinde seçimlerin gerçekleşme olasılığını, siyasi gruplar arasındaki sorunların aşılması için bir fırsat olarak görüyor.

Palinfo