Hamaslı lider korona sebebiyle vefat etti

İşgal altında olan Batı Şeria’daki Hamas’ın kurucularından olan kanaat önderi Şeyh Ahmed Ebu Ara yakalandığı koronavirüsten dolayı tedavi gördüğü hastanede ruhunu Rabbine teslime etti.

Hamaslı lider korona sebebiyle vefat etti

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden şeyh Ahmed Ebu Ara, yakalandığı koronavirüse karşı 3 hafta mücadele verdikten sonra bugün (16 Eylül Çarşamba) ahirete intikal etti.

Aile efradı tarafından yapılan açıklamada, Şeyh Ahmed'in üç hafta boyunca yoğun bakımda kaldığı ve bu süre zarfında birkaç hastanede yattığı ayrıca en son nakledildiği Tubas'taki Türk Hastanesi’nde bu sabah hayatını kaybettiği belirtildi.

Hamas liderlerinden olan Şeyh Ahmed, ilerlemiş yaşıyla birlikte çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Yaklaşık 3 hafta önce koronavirüse yakalanan Şeyh Ahmed, bu sabah hayatını kaybetti.

İşgal altında olan Batı Şeria’daki Hamas’ın kurucularından olan Şeyh Ahmed, bölgedeki Hamas liderlerinden ve kanaat önderlerinden biriydi.

İşgal altındaki Batı Şeria, Kudüs ve abluka altında olan Gazze’de korona vakaları 40 bini geçerken ölü sayısı 300’ü buldu.

Palinfo