Hamas ve El Fetih temsilcileri ateşkesi görüşmek için Mısır'da

Fetih hareketinden bir delegasyon ve Hamas lideri İsmail Heniyye, İşgalci İsrail ile ateşkesi güçlendirmeyi amaçlayan ayrı görüşmeler için Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaştı.

Hamas ve El Fetih temsilcileri ateşkesi görüşmek için Mısır'da

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Fetih hareketinden bir delegasyon ve Hamas lideri İsmail Heniyye, İşgalci İsrail ile ateşkesi güçlendirmeyi amaçlayan ayrı görüşmeler için Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaştı.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, Heniyye'nin ziyaretinin, Filistinli grupların önümüzdeki hafta başlayabilecek daha geniş kapsamlı bir toplantı öncesinde Kahire'den gelen özel bir davete yanıt olarak geldiğini söyledi.

Kasım, Haniye ve Mısırlı yetkililerin İşgalci İsrail ile ateşkesi güçlendirmenin yanı sıra Gazze'nin yeniden inşa planlarını görüşeceklerini kaydetti. Mısır, yeniden yapılanma için 500 milyon dolar tahsis edeceğini açıklamıştı.

Abbas da Mısır'a davet edildi

Filistinli ve Mısırlı kaynaklar, Reuters'a, Filistin Fetih Hareketi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Cibril er-Rucub'un da Mısırlı yetkililerle görüşmesinin beklendiğini söyledi. Abbas da Mısır'a davet edildi. Filistinli gruplardan gelen heyetlerin birbirleriyle görüşüp görüşmeyeceği ise belirsiz.

Mısır, 11 gün süren çatışmanın ardından 10 Mayıs'ta İşgalci İsrail ile Gazze'yi yöneten Hamas arasında ateşkesin sağlanmasında önemli rol oynadı.