Hamas liderlerinden Şeyh Ömer el-Bergusi Hakk'a yürüdü

Ömrünün 27 yılını zindanlarda geçiren ailesiden şehidler ve esirler veren Hamas liderlerinden Şeyh Ömer el-Bergusi Hakk'a yürüdü.

Hamas liderlerinden Şeyh Ömer el-Bergusi, bugün (25 Mart Perşembe) öğle vakti koronavirüs nedeniyle vefat etti.

Üç hafta önce Kovid-19 hastalığına yakalanan özgürleştirilmiş eski esir el-Bergusi, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Ramallah'ın doğusundaki Hugo Chavez Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

El-Kassam Tugayları, internet sitesinde yer alan askeri açıklamasında, "Kurucu liderlerimizden Ömer el Bergusi, işgalcinin tarihinin en tehlikeli Filistin direniş hücrelerinden biri olarak kabul ettiği Kober, Silwad ve El-Gharbia köylerindeki El-Kassam Tugayları'ndan oluşturulan ve çok sayıda işgal askerinin acı verici şekilde öldürülmesini gerçekleştiren şehit hücresi İmad ve Adel Awadallah'ın doğrudan sorumluluğuna sahipti."

Hamas yaptığı açıklamada, "Bugün Filistin ve bir bütün olarak milletimiz, cihat ve direniş yolunda tüm mal varlığını veren dava adamını kaybetti. Hakikatın sesi olan saygı değer Şeyh Ebu Asif düşmanlara karşı fırtınaydı, onu hapishaneler ve tutuklamalar bir adım geri adım attırmadı. Hayatını milleti içn fedakarlık yaparak geçerdi. Allah rızası için evladını şehid verdi, ailesinden esirler ve kurbanlar verdi ama dimdik ayakta durup siyonistlere karşı mücadelesini sürdürdü. 1970'lerden başlayan işgalciye direnmedeki onurlu tarihini ve olağanüstü mücadelesini her daim yaşatağımız Şeyh Ebu Asif'in yasını tutuyoruz. Onun direniş yolunu sürdereceğimiz sözünü veriyoruz.'

Şeyh Ömer el-Bergusi, 27 yılını işgal zindanlarında çeşitli hastalıklardan muzdarip bir şekilde geçirdi. Aynı zamanda el-Bergusi'nin ailesi de işgalciler tarafından ağır baskılara maruz kaldı, eşi ve çocukları tutuklandı ve evleri yıkıldı.

Filistin direnişinin sembol isimlerinden biri olan ve hayatının 27 yılını demir parmaklıklar arkasında geçiren El-Bergusi, işgal altındaki Batı Şeria'da 2018 yılında 8 Yahudi yerleşimcinin yaralandığı silahlı saldırının sorumlusu olduğu iddiasıyla şehit edilen Salih Ömer Salih el-Bergusi ve şu an zalim İsrail’in zindanlarında esir bulunan Asım el-Bergusi'nin babasıdır.

Ömer el-Bergusi, kardeşi Nail ile birlikte 1978 yılında Yahudi yerleşimcilerin öldürüldüğü bir operasyonu gerçekleştirmekle suçlanıyor.

Palinfo