Hamas: Kudüs seçimleri için savaşmaya hazırız

Salih el-Aruri, tüm Filistinli grupların Kudüs için savaşı göze alması ve bu konuda ulusal fikir birliğinin, işgalci İsrail’i seçim karşıtlığından vazgeçme zorunda bırakabileceğine dikkat çekti

Hamas: Kudüs seçimleri için savaşmaya hazırız

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, yaklaşan Filistin genel seçimlerinin Gazze ve Barı Şeria’da olduğu gibi Kudüs’te de yapılmasının zaruri olduğunu vurgulayarak, bunun için işgalci İsrail’in onayını alma zilletine düşülmemesi gerektiğini belirtti.

Hamas hareketine bağlı El-Aksa televizyonuna konuşan el-Aruri, Filistin'de 22 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlere işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Filistinlilerin katılımı konusunda işgalci İsrail’e karşı geniş kapsamlı bir direniş başlatmaya hazır olduklarının altını çizdi.

Siyonist İsrail karşı çıkıyor diye seçimler meselesinde geri adım atmanın yenilgiyi kabul etme ve düşmana boyun eğme anlamına geldiğini aktaran el-Aruri, tüm Filistinli grupların Kudüs için savaşı göze alması ve bu konuda ulusal fikir birliğinin, işgalci İsrail’i seçim karşıtlığından vazgeçme zorunda bırakabileceğine dikkat çekti.

Hamas’ın önde gelen isimlerinden el-Aruri, Filistin Merkez Seçim Kurulu’nun, Kudüs halkının seçim kütüğüne kayıt yapmaksızın oy kullanabileceği yönündeki açıklamalarını takdirle karşıladıklarını ve bu duruşu desteklediklerini söyledi.

Seçimlerin ertelenmesine yönelik değerlendirmelere değinen Hamaslı yönetici, Filistin seçimlerinin ertelenmesinin toplumdaki ihtilafları derinleştireceği ve istikrarsızlığın had safhaya çıkmasına neden olacağı uyarısında bulundu.

Palinfo