Hamas: İşgalciye Mescid-i Aksa'da yer yok

Hamas, yahudi yerleşimcilerin provokatif girişimlerin sebep olabileceği tüm gelişmelerden siyonist işgal yönetimi liderliğinin sorumlu olacağını hatırlatarak, "İşgalciye ve onun yerleşimcilerine Aksa'da yer yok." dedi.

Hamas: İşgalciye Mescid-i Aksa'da yer yok

İslami Direniş Hareketi (Hamas) siyonist yerleşimcilerin İsrail işgal güçlerinin himayesi altında arka arkaya Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenlemesinin, işgal rejimine burayı zaman ve mekan yönünden paylaştırma planını bir emrivaki haline getirme imkanı veremeyeceğini, buranın İslami kimliğini değiştiremeyeceğini ve Filistin halkının bütün gücüyle burayı savunacağını ifade etti. 

Hamas bugün (20 Nisan Çarşamba) yaptığı açıklamada; "Düşmanın ve onun yerleşimci kesiminin ihlallerini kınarken, yeniden Mescidi Aksa içinde kurbanlar kesme planı yapmaya kalkışmaması ve Bayrak Yürüyüşü'nü de mukaddes mekanlarımıza yaklaştırmaması konusunda uyarıyoruz." ifadesine yer verdi. 

Hamas, bu tür tehlikeli ve provokatif girişimlerin sebep olabileceği tüm gelişmelerden siyonist işgal yönetimi liderliğinin sorumlu olacağını hatırlatarak, "İşgalciye ve onun yerleşimcilerine Aksa'da yer yok." dedi.

Bu arada Filistin halkına yönelttiği çağrıda Ramazan'ın kalan günlerinde Kudüs ve Mescidi Aksa'yı korumak ve işgalci siyonistlerin çirkin planlarını boşa çıkarmak için seferber olunmasını, ribatın sürdürülmesini, Mescidi Aksa'ya daha fazla akın edilmesini istedi. 

Yahudilerin Pesah Bayramı bahanesiyle, dört günden beri Mescidi Aksa'ya yerleşimci gruplar tarafından baskınlar düzenleniyor. İşgal rejiminin polisleri ve askerleri ise onlara tahsis edilen saatlerde, onların gezecekleri ve Talmud ayinleri yapacakları alanları tamamen tahliye ediyor, buralardaki Müslümanlara şiddet uygulayarak onları zorla Kıble Camisi'ne ve bazı küçük namazgahlara kapatıyorlar. Bu da işgal rejiminin bir tür, zaman ve mekan yönünden Mescidi Aksa'yı paylaştırma alıştırmaları ve denemeleri olarak değerlendiriliyor.

Kudüs'teki İslami Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Şeyh Nacih Bukeyrat, İsrail işgal rejiminin Mescidi Aksa'yı zaman ve mekan yönünden paylaştırma uygulamasını fiilen başlattığına dikkat çekti. 

"Buluşma Yerimiz Kudüs" listesi adaylarından Lema Hatır da işgal rejiminin bütün bu ataklarının amacının Mescidi Aksa'yı paylaştırma planını hayata geçirmek için şartları ve zemini oluşturmak olduğunu dile getirdi.