Hamas: İşgalci İsrail toplumunda meydana gelen hiçbir değişime güvenmiyoruz

Hamas, İşgalci İsrail'in seçimlerinden çıkacak tüm sonuçların, Filistin halkının aleyhine işgalci İsrail’in temellerini tahkim etmeyi amaçlayan Siyonizm projesinin neticeleri olacağını belirtti.

Hamas: İşgalci İsrail toplumunda meydana gelen hiçbir değişime güvenmiyoruz

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İşgalci İsrail'in seçimlerinden çıkacak tüm sonuçların, Filistin halkının aleyhine işgalci İsrail’in temellerini tahkim etmeyi amaçlayan Siyonizm projesinin neticeleri olacağını belirterek, “Bu yüzden Hamas, İsrail toplumunda meydana gelen hiçbir değişime güvenmiyor.” ifadelerini kullandı.

İşgalci İsrail'de yapılan seçimlerin sonuçları netleşmeye doğru ilerlerken Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İktidara gelecek yeni İşgalci İsrail hükümetinin kimliği ne olursa olsun, işgale karşı mücadelenin doğasını değiştirmeyeceğini aktaran Berhum, Filistin’in her bir karış toprağının işgalden kurtarılıncaya kadar Filistin halkının direnişinin kesintiye uğramayacağının altını çizdi.

Savunmasız mazlumlara karşı orantısız güç kullanmaktan çekinmeyen Siyonist İsrail işgalini sonlandırmak için her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını belirten Hamas’ın önde gelen isimlerinden Berhum, haklarını müdafaa etmek, işgalcilere karşı koymak, ilhak plan ve projelerine karşı mücadele ve Filistin davasının tasfiyesini amaçlayan girişimleri boşa çıkarmak için çalışmanın Filistinlilerin en meşru hakkı olduğunu söyledi.

İşgalci İsrail'de seçmenler, son 2 yıl içinde dördüncü kez yapılan erken seçimlerde oy kullanmak üzere sandık başına gitti. 39 listenin yarıştığı seçimlerde 6 milyondan fazla seçmen, 120 sandalyeli meclise girecek milletvekillerini belirlemek için sandık yolunu tuttu.

İşgal basınında yer alan bilgilere göre, koronavirüs hastalığı sebebiyle ek tedbirlerin alındığı İsrail seçimlerinde, dün yerel saatle 07.00'de başlayan oy verme işlemi 22.00'ye kadar sürdü.

Kesin olmayan sonuçlara göre Netanyahu liderliğindeki aşırı sağcı partiler, koalisyon hükümetini kurmak için gerekli 61 milletvekili sınırının altında kaldı.

Palinfo