Hamas heyeti Kuala Lumpur Zirvesi'nde

Kuala Lumpur Zirvesi’ne İslami Direniş Hareketi (Hamas) üst düzey liderlerinden oluşan bir heyetle katıldı.

Hamas heyeti Kuala Lumpur Zirvesi'nde

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed’in çağrısıyla İslam dünyasının karşı karşıya olduğu sorunların görüşülmesi ve farklı çözüm yolları aranması için Kuala Lumpur’da düzenlenen zirve çalışmalarına başladı.

Kuala Lumpur Zirvesi’ne İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın üst düzey liderlerinden oluşan bir heyet de katıldı.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk’un başkanlık ettiği heyette Siyasi Birim üyeleri Halil El-Hayye, İzzet Er-Reşak, Hüsam Bedran ile hareketin liderlerinden Üsame Hamdan, Sami Ebu Zuhri ve Cemal İsa’nın yer aldığı belirtildi.

Kuala Lumpur Zirvesi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Temim Bin Hamed Âl Sani ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yanı sıra 18 devletten resmi temsilciler, yaklaşık 450 civarından âlim ve müfekkir katılıyor.

Zirvenin açılışında konuşan liderler Müslüman halkların karşı karşıya olduğu tehditlerle mücadele edebilmek için birlik çağrısında bulundu.

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, başlangıç olarak birkaç ülke olarak İslam ümmetinin sorunlarını en üst düzeyde konuşacaklarını ifade etti.

Zirvenin hiç kimseye karşı ayrımcılık ve dışlama amacını taşımadığını belirten Mahathir Muhammed, başlangıçta uygulanabilir çözümlere ulaşmak istediklerini ve başarılı olduktan sonra diğer devletlere de teklif sunulacağını söyledi.

Palinfo