HAMAS: Filistin ve Mescid-i Aksa ümmetin birliğinin adresidir

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Birimi üyesi Halil el-Hayye, Filistin davasının ümmetin birliğinin ve Mescid-i Aksa’nın da ümmetin düşmanlarıyla mücadelenin adresi olduğunu belirtti.

HAMAS: Filistin ve Mescid-i Aksa ümmetin birliğinin adresidir

Halil el-Hayye, Gazze kent merkezinde dün sabah kılınan bayram namazının ardından okuduğu bayram hutbesinde, ümmetin düşmanlarının pusulayı başka yöne çevirmek ve Mescid-i Aksa’yı mücadelenin adresi olmaktan çıkarmak istediklerini fakat başarılı olamadıklarını belirterek, yeryüzünün doğusunda ve batısında inanan insanların Filistin ve Mescid-i Aksa için seslerini yükselttiklerini söyledi.

Filistin halkının ve direnişinin kendi iç savaşlarıyla meşgul olan ümmetin umudu olduğunu kaydeden el-Hayye, “Cezayir Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında Cezayir özel kuvvetleri askerlerinin Gazze için slogan attıklarını işittik” dedi.

Müslümanların bayramlarının Allah’a ibadet ve sevinç günleri olduğuna dikkat çeken el-Hayye, Kurban Bayramının kurban günü olduğu gibi aynı zamanda Müslümanlar için umut ve müjde günü de olduğunu dile getirdi.

İşgal rejimiyle ilişkilerini normalleştiren rejimlerin Filistin davası için kötülük istediklerini belirten el-Hayye, söz konusu rejimlerin başarısız olacaklarını, Filistin davasının ümmetin vicdanında yer aldığını kaydetti.