Hamas: Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk’in hayatından Filistin Yönetimi sorumludur

Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk’in evinin art arda saldırılara maruz kalması üzerine Hamas, Duveyk’in başına gelecek her türlü olumsuzluktan Filistin Yönetimi ve yönetime bağlı güvenlik güçlerinin sorumlu olacağını belirtti. Öte yandan İsmail Heniyye, Duveyk'i arayarak geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Hamas: Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk’in hayatından Filistin Yönetimi sorumludur

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk’in başına gelecek her türlü olumsuzluktan Filistin Yönetimi ve yönetime bağlı güvenlik güçlerinin sorumlu olacağını belirtti.

Hamas’ın açıklaması, son zamanlarda Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk’in art arda saldırılara maruz kalmasından sonra geldi.

Hamas konu hakkında yaptığı açıklamasında, Duveyk’in işgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentinde bulunan evine düzenlenen saldırıları şiddetle kınadı.

Filistin’in ilgili resmi makamlarının konu karşısında sessiz kaldığına işaret edilen açıklamada, “Olay yerindeki güvenlik kameraları kayıtlarında saldırganların yüzleri ve kim oldukları görülüyor. Filistin Yönetimi’nin, bir an önce konu hakkında gerekli soruşturmaları başlatmasını ve saldırganları ortaya çıkarmasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Heniyye’den, Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk’e ‘geçmiş olsun’ telefonu

Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, evine saldırı düzenlenen Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk’i arayarak ‘geçmiş olsun’ temennisinde bulundu.

Heniyye, Filistin davasının önde gelen liderlerinden olan Aziz Duveyk ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, saldırıları düzenleyen canilerin kiralık saldırganlar olduğuna dikkat çekerek, bu canilikleri şiddetli bir dille kınadığını vurguladı.

Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, 2014 yılında 12 Haziran'da Batı Şeria'da 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolması ve akabinde ölü bulunmasının ardından İsrail askerlerinin başlattığı geniş kapsamlı operasyonlar sonrasında tutuklanmıştı.

İşgalci İsrail'in, Batı Şeria'da bir etkinlikte yaptığı konuşmayı gerekçe göstererek geçen yıl hakkında 12 ay hapis ve 6 bin şekel (yaklaşık bin 500 dolar) para cezası verdiği Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, bir yıllık tutukluluğunun ardından 2015 yılında serbest bırakılmıştı.

Palinfo