Hamas: Filistin halkı, işgale karşı eli kolu bağlı durmayacak

Hamas, siyonist rejimin işgal altındaki Kudüs’te Yahudi gasıplar için yüzlerce yeni konut inşasına onay vermesinin neden olacağı tepkilere ilişkin uyarıda bulunarak, Filistin halkının işgal çetesinin attığı bu adımlar karşısında eli kolu bağlı durmayacağını kaydetti.

Hamas: Filistin halkı, işgale karşı eli kolu bağlı durmayacak

Hamas sözcülerinden Abdullatif el-Kanu, siyonist rejimin, Yahudi gasıplar için 1200 yeni konut inşasını onaylama yönünde attığı adım hakkında yazılı bir açıklama yayınladı.

“İşgal yönetiminin, Kudüs’te Yahudi gasıplar için yeni konut inşasını onaylaması, topraklarımıza ve kutsallarımıza karşı yeni bir saldırıdır. Bu yapılanın yansımaları konusunda uyarıyoruz.” ifadesini kullanan Kanu, Filistin halkının işgal çetesinin attığı bu adımlar karşısında eli kolu bağlı durmayacağını kaydetti.

siyonist Kol Ha’ir gazetesinin haberine göre, işgal rejimi işgal altındaki Kudüs’te Yahudi gasıplar için 1200 yeni konut inşasına onay vermişti.

Siyonist çetenin 1967’de işgal ettiği Kudüs ve Batı Şeria’da 250’den fazla yasa dışı yerleşim birimi bulunuyor. BM’ye göre Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşim birimlerinde 670 bin işgalci yaşıyor.

Siyonist işgalci yerleşimleri yüzde 23 arttı

Öte yandan, Birleşmiş Milletler, işgal altındaki Batı Şeria'daki siyonist yerleşimci sayısının 2014'ten bu yana yüzde 23 arttığını duyurdu.

BM İnsan Hakları Filistin Özel Raportörü Michael Lynk, BM İnsan Hakları Konseyi'nin 49. oturumunda konuştu.

Batı Şeria'daki işgalci yerleşimcilerin sayısının 2014'te yaklaşık 370 bin olduğunu hatırlatan Lynk, bu sayının şu anda yüzde 23 artarak 480 bine ulaştığını açıkladı.

İşgal altındaki Filistin topraklarındaki toplam işgalci yerleşimci sayısının 710 bin olduğunu kaydeden Lynk, siyonist rejimin Filistin'i işgalinin "apartheid" (Güney Afrika'daki apartheid rejimi) anlamına geldiğini söyledi.

Link, "israil, apartheidin sona erdiği bir dünyada Filistin'e karşı ırk ayrımcılığı politikasını uygulamaya devam ediyor" dedi.

BM Güvenlik Konseyi ve Genel Kurul kararları, işgal altındaki Filistin topraklarında inşa edilen  yerleşimleri "yasadışı ve savaş suçu" olarak kabul ediyor.