Hamas: Ayyaş'ın direnişteki parmak izleri bugün hâlâ canlılığını koruyor

Efsanevi komutan korkunun adıydı işgalci İsrail için. Nerede, ne zaman ve nasıl ortaya çıkacağı bilinmeyen bir korku… Bir istişhad, bir suikast, bir bomba…ardından bıraktığı ve işgalcilerin kulaklarında yankılanan, işine yakışır bir lakap: 'Mühendis!'

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İzzettin Kassam Tugayları'nın efsanevi komutanlarından Yahya Ayyaş'ın şehadet yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, onun işgale karşı kesintisiz bir şekilde sürdürülen Filistin direnişindeki parmak izlerinin bugün hâlâ canlılığını koruduğuna dikkat çekti. 

Hamas'ın sözcüsü Hazim Kasım bugün (5 Ocak Çarşamba), Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın komutanı Yahya Ayyaş'ın şehadetinin 26. yıl dönümü münasebetiyle bir açıklamada bulundu. 

Kasım, mühendis Yahya Ayyaş gibilerin işgale karşı verilen mücadelenin doğasındaki benzersiz şahsiyetlerden olduğunu belirterek, onun işgalcinin hesaplarını alt eden yeni birtakım denklemler kurmayı başardığını, bu denklemlerin işgalciyi işlediği cinayetlerin bedelini ödemek zorunda bıraktığını vurguladı. 

Kasım, mühendis Yahya Ayyaş'ın cihad faaliyetinin öne çıkmasının ve ondan sonra da direnişin büyümesinin işgalcinin suikastlar politikasıyla Filistin halkının direniş yürüyüşünü durdurabileceği yönündeki hesabının boşa çıktığının en açık göstergesi olduğuna dikkat çekti. 

Hamas'ın askeri kanadının önemli komutanlarından olan ve planladığı eylemlerle işgal rejimine ağır darbeler vuran ve yıllar süren aramalara rağmen yeri tespit edilemeyen Yahya Ayyaş, 5 Ocak 1996 tarihinde düzenlenen bir komployla şehit edilmişti.