Hamas Abbas'a karşı Bergusi'yi destekliyor

Hapisteki Mervan Bergusi’yi ziyaret eden kaynaklar, Hamas’ın yaklaşan başkanlık ve yasama seçimlerinde Bergusi’ye ittifak önerdiğini açıklaldılar.

Hamas Abbas'a karşı Bergusi'yi destekliyor

Yaklaşan seçimlerde Hamas liderlerinin, tutuklu Fetih lideri Mervan Bergusi ile görüş alışverişinde bulunduğu iddia edildi. Hapisteki Bergusi’yi ziyaret edenlerin yaptığı açıklamada, Hamas’ın yaklaşan başkanlık ve yasama seçimlerinde Bergusi’ye ittifak önerdiği açıklandı.

Bu bağlamda Hamas, Mervan Bergusi’yi başkanlık konusunda desteklemeyi aynı zamanda Fetih’e karşı diğer örgütler ve Fetih hareketinden bazı isimlerle ortak listede yer almayı önerdi.

Hamas’ın mesajları İşgalci İsrail hapishanesinde bulunan Bergusi’ye onu ziyaret eden bir avukat aracılığıyla bu ittifakı ilettği belirtildi.

Filistinli kaynaklar Hamas ile Bergusi arasında bir ittifak olması halinde diğerlerinin seçilme şansının çok zayıf olacağını söylüyor. Tutuklu bulunan Fetih lideri Bergusi Filistin için çok popüler bir isim. O’na hem Gazze’deki yöneticiler ve destekçileri hem de Batı Şeria saygı duyuyor.

Bergusi isminin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas karşısında güçlü bir aday olduğunu belirtmek gerekir.

Yine son zamanlarda Hamas ile Filistin yönetimi arasında Filistin’deki bölünmeyi sona erdirmek ve Filistin çatısı altında kurumları çalışır hale getirecek seçimlerin yapılması konusunda bir anlaşmaya varılmak üzere olduğu vurgulandı.

Aawsat