Hakan Fidan: Kur'an-ı Kerim'e yönelik artan saldırılara İslam Dünyası organize tepki vermeli

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kur'an-ı Kerim'e yönelik artan saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, " İslam dünyası bu konuya organize bir tepki ortaya koymadığı sürece Batılı ülkelerde bir farkındalık oluşmayacağını düşünüyoruz." dedi.

Hakan Fidan: Kur'an-ı Kerim'e yönelik artan saldırılara İslam Dünyası organize tepki vermeli

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'yi ziyaret eden Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliği'ndeki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kur'an-ı Kerim'e yönelik artan saldırılara karşı Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırının ardından Irak, Suudi Arabistan, Mısırlı mevkidaşları ve Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile görüştüklerini ve İslam İşbirliği Teşkilatını (İİT) acilen toplama konusunda görüş birliğine vardıklarını söyledi.

Şimdi asıl gündemlerinin topluca somut ne tür adımlar atılabilecekleri vurgulayan Fidan, "Çünkü İslam dünyası bu konuya organize bir tepki koymadığı sürece Batılı ülkelerde bir farkındalık oluşmayacağını düşünüyoruz." dedi.

Bakan Fidan, son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik yapılan saldırılara ilişkin soruya yanıt verirken, "Bu artık yaygın bir salgın haline dönüşmeye başladı. Özellikle Batı'da, Batı'da da belli ülkelerde, genellikle Nordik ülkelerinde oluyor." dedi.

Fidan, genel olarak İslam ve yabancı düşmanlığında artış olduğunu belirterek, "Özel bir spesifik form olarak Kur'an-ı Kerim'e hakaret konusu Danimarka ve İsveç'te bir moda haline dönüştü. Bunu biz şiddetle kınıyoruz. Kınamakla da kalmayıp çeşitli girişimlerimiz oldu." ifadesini kullandı.